Haagplanten

Verlicht de tuinvijver - Op deze manier kunt u uw vijver vakkundig opvoeren

Pin
Send
Share
Send


Saai en somber - zo ziet een tuinvijver er 's avonds uit zonder verlichting. Met effectieve lichtaccenten kunt u een adembenemende oase van welzijn creëren. We tonen u verschillende opties.

Wat is er fijner dan op een milde zomeravond op het terras zitten, genieten van de rust en kijken naar wat er tot nu toe is gedaan? Een leuke gedachte toch? Een tuin is niet alleen werk, het moet ook worden gebruikt om te ontspannen en uw batterijen op te laden. Vooral het gebied rond de tuinvijver nodigt u uit om te dromen en te ontspannen.

Wanneer de zon langzaam ondergaat tegen de avond, lost de hele magie vaak op. Alles is donker en de magie is weggeblazen. Maar vooral 's avonds is het de tijd waarin we volledig ontspannen van het paradijs kunnen genieten. Met de juiste verlichting kunt u tot laat in de nacht van uw tuinvijver genieten en ook sfeervolle accenten plaatsen.

Sfeervolle accenten instellen - 4 opties gepresenteerd

Gerichte armaturen creëren thuis een romantische flair in de tuinvijver. U kunt de dag hier comfortabel afsluiten, vooral op milde zomeravonden.

Markeer hoogtepunten

Heb je veel tijd en moeite gestoken in het versieren van de vijver? Trek vervolgens de aandacht op de beste en mooiste objecten en planten in uw tuinvijver.

Het is gemakkelijk met spots of vloerlampen. Je krijgt deze als LED-verlichting met warm witte of koel witte gloed. Warm wit licht is altijd kalm en gezellig. Koud wit licht daarentegen is versterkend en feitelijk. Met het koele witte licht creëer je absoluut een enorm contrast met de omgeving. Afhankelijk van welke objecten u wilt verlichten, kunt u een combinatie van beide lichtbronnen kiezen.

"Zonne-energie spots«

Deze spots worden de hele dag door belast met zonnestralen en stralen ze 's avonds uit. Dit betekent dat speciale stenen en plantenpotten effectief naar voren kunnen worden gebracht. »Winkel hier

"Vloerlamp met LED

Deze vloerlamp is perfect voor de gerichte verlichting van grotere objecten. De armaturen zijn verkrijgbaar met warm wit of koud wit licht. »Winkel hier

Zwevende lichten

Sommige lichtpunten op de vijver kunnen ook een heerlijke feel-good sfeer creëren. Drijvende kaarsen zijn hier bijvoorbeeld geschikt voor. Deze zijn er in veel verschillende vormen en kleuren. De selectie kent hier nauwelijks grenzen. De meeste drijvende kaarsen hebben een brandtijd van ongeveer 5 uur. Dit staat garant voor een gezellige avond op het terras. Als een nachtelijk ritueel kunnen deze drijvende kaarsen op de lange termijn te duur worden. Dan is er nog een alternatief.

drijvende ballen
Zwemballen zijn momenteel de trend. Deze zijn uitgerust met LED's en zetten visuele hoogtepunten op uw tuinvijver. Zwemballen zijn verkrijgbaar met batterijen die ongeveer om de 10 uur moeten worden opgeladen, maar ook met zonne-energie. Zwemballen op batterijen hebben het voordeel dat ze vaak kunnen scoren met een wisselend kleurenspel. (Kooptip: zwevend led-licht)

Zet accenten onder water

➤ Belangrijk !!!

Gebruik alleen verlichtingssystemen die speciaal geschikt zijn voor water.

Tegenwoordig kan het interieur van de vijver ook effectief worden ontworpen met moderne verlichtingssystemen. In de handel heb je een selectie van verschillende onderwater spots, fonteinen die van onderaf worden verlicht en spots die de binnenrand van de vijver benadrukken.

Doelgericht creëert u zeer aantrekkelijke effecten in uw tuinvijver.

Verlicht de rand van de vijver

Hoogtepunten in en op het water komen niet echt tot hun recht als de vijverrand volledig wordt genegeerd. Bovendien bieden deze lampen optimale padverlichting aan de rand. Als u uw elektriciteitskosten onder controle wilt houden, moet u hier zonnelampen gebruiken. Zonnelampen laden zichzelf overdag op met zonlicht en stralen ze vervolgens uit in het donker. Afgezien van de acquisitiekosten, hoeft u geen verdere kosten te verwachten.

De meeste zonnelampen zijn uitgerust met LED-lampen die een zeer lange levensduur hebben.

Fakkels kunnen ook het gebied rond de vijver markeren en tegelijkertijd een gezellige sfeer creëren.

U kunt natuurlijk ook vijververlichting met elektriciteit gebruiken. Bij het plannen van uw vijver moet u al overwegen om de benodigde leidingen voor de voedingskabels in de grond te leggen. Achteraf gezien is dergelijk werk vrij moeilijk.

»Mijn tip: Als u een of meer "elektriciteitsverbruikers" kiest, moet u uw elektriciteitscontract eens nader bekijken. Soms helpt het om prijzen vrijblijvend te vergelijken. Het is gemakkelijk met de tariefcalculator op strompreisvergleich.net. Hier moet u enkele gegevens invoeren, zoals postcode en jaarlijks elektriciteitsverbruik en de goedkoopste aanbieders worden weergegeven in een duidelijke tabel.

conclusie
Lichten bieden een sfeervolle ambiance. Toch moet je het niet overdrijven. Aan de ene kant, zodat uw elektriciteitsrekening niet omhoogschiet (leestip: elektriciteit besparen in de tuin - 10 tips voor het verlagen van energiekosten) en aan de andere kant, omdat deze gewoon overbelast lijkt. De echte betekenis en het doel van de effectieve verlichting verdwijnt anders zeer snel.

Video: Led verlichting vijver (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send