Haagplanten

Tuinverlichting zonder elektriciteit - 4 slimme ideeën voor uw tuinoase

Pin
Send
Share
Send


Elektriciteitsprijzen kennen slechts één trend: omhoog. Maar wil je het doen zonder verlichting in de tuin? Nee! Vertrouw eenvoudig op tuinverlichting zonder elektriciteit.

Een sfeervolle atmosfeer kan ook worden gecreëerd zonder elektriciteit

Sparen, sparen, sparen - het wordt echt vervelend, niet? Het is bijna abnormaal dat we echt voorzichtig moeten zijn met elk klein ding, alleen zodat de elektriciteitsrekening niet explodeert. Natuurlijk moet ook de sfeerverlichting in de tuin eronder lijden. Maar eerlijk gezegd: wat is er fijner dan 's avonds in de tuin in een deken te zitten en te genieten van de prachtige verlichting? Dit is echt pure ontspanning!

Laat deze momenten u niet alleen nemen vanwege de stijgende elektriciteitsprijzen. U hoeft alleen maar te heroverwegen en te vertrouwen op tuinverlichting zonder elektriciteit. U bespaart dus veel geld en hoeft niet zonder een mooie sfeer.

Belangrijk: struikel gevaren voldoende

Het is echter belangrijk dat u er altijd aan denkt om struikelgevaren in de tuin voldoende te verlichten. Of het nu trappen, hogere hakken of randen zijn - hier moet u natuurlijk niet met het licht besparen. Anders is het gevaar veel te groot dat u uzelf, uw familieleden of gasten kunt verwonden.

Je moet dit risico echt niet nemen en liever dergelijke plekken in de tuin verlichten. Anders zijn hier onze 4 slimme ideeën over hoe u uw tuin kunt verlichten zonder elektriciteit.

4 slimme ideeën voor tuinverlichting zonder elektriciteit

Idee nr. 1 - zonne-verlichting:

Zonne-verlichting is waarschijnlijk de beste keuze voor stijlvolle verlichting zonder elektriciteit. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten en ontwerpen, dus er moet echt iets zijn voor elke smaak en tuinstijl. Van de normale modellen met vloerspit (zoals u kunt vinden op bijvoorbeeld click-licht.de) tot zonnecijfers tot zonnetuinmeubels, alles wat uw hartje begeert is hier. En natuurlijk zijn er ook modellen met kleurveranderende technologie.

Afhankelijk van de kwaliteit van de batterijen en de gebruikte lampen, is de brandtijd van dergelijke zonnelampen 5 tot 20 uur! Dat is genoeg om 's avonds te genieten van de sfeervolle sfeer in de tuin.

Idee nr. 2 - lantaarns / kerosinelampen:

Natuurlijk kun je ook lantaarns met kaarsen of petroleumlantaarns in de tuin opzetten. Dat ziet er ook heel mooi uit. Geweldig design en flikkerend licht in één - wat wil je nog meer?! Met de kaarslantaarns kunt u zelfs zelf beslissen of u echte of op batterijen werkende kaarsen wilt gebruiken. Het voordeel: u kunt op elk gewenst moment lantaarns ergens anders plaatsen. Het is alleen belangrijk dat ze op een stevig en veilig oppervlak staan, zodat u niet kunt kantelen.

Als alternatief zijn er ook petroleumlampen die b.v. bestaan ​​uit een figuur als een Boeddha met een vuurschaal in de hand. Maar het is ook belangrijk dat u op een solide oppervlak vertrouwt.

Idee nr. 3 - Fakkels:

Laten we bij het vuur blijven en naar de fakkels gaan. Hoewel we in het verleden vaak bamboemodellen in de tuinen konden vinden, zijn ze tegenwoordig natuurlijk verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen en ontwerpen. De roestvrijstalen modellen zijn vooral populair omdat ze op harmonieuze wijze een chique ontwerp combineren met het vuurelement en zo zorgen voor een vurig, weelderig uiterlijk buitenshuis.

Als alternatief voor de nobele modellen zijn er ook gewoon grote wax fakkels. Ze hebben meestal een houten handvat en kunnen daarom gemakkelijk in de grond worden gestoken. Je zult nu zeker denken dat de vlam bij de minste bries uitgaat. Maar dit is niet het geval. De fakkels zijn windstabiel.

Idee nr. 4 - lantaarns:

Lantaarns zijn ook een geweldig idee om zacht en warm licht op te roepen in de tuin. Het mooie ervan: je kunt het gemakkelijk zelf doen en het ontwerp perfect aanpassen aan het seizoen. U heeft alleen nodig:

  • bril
  • servetten
  • servetten lijm
  • verschillende decoratieve elementen om te plakken
  • borstel
  • Kaars / Candle

➤ Stap 1:

Zoek een mooi motief op een servet en knip het uit. Verwijder vervolgens de onderste lagen van het servet zodat alleen de laag met het motief overblijft.

➤ Stap 2:

Bedek nu het glas met wat servetlijm en breng het servetmotief aan. Bedek het motief vervolgens met servetlijm. Werk altijd van binnen naar buiten.

➤ Stap 3:

Nadat de servetlijm is opgedroogd, kunt u nu een paar decoratieve elementen gebruiken, zoals b.v. vasthouden met linten, glittersteentjes, etc. Laat je fantasie de vrije loop en pas het ontwerp aan het seizoen aan.

In het voorjaar kunt u de lantaarns gebruiken, b.v. Bedek met vlinders, in de zomer met mozaïekstenen, in de winter met kaneelstokjes en in de herfst met gedroogde bladeren (een ander idee met video-instructies). Alles wat je wilt is toegestaan.

➤ Stap 4:

Dan hoef je alleen maar een kaars in de lantaarn te zetten en je sfeerverlichting voor de tuin is klaar.

Pin
Send
Share
Send