Haagplanten

Verlichting voor de tuin - zet accenten met Moonlights

Pin
Send
Share
Send


Met prachtige verlichting voor de tuin kunt u zeer speciale accenten plaatsen. Maanlichten, bijvoorbeeld, creëren zeer sfeervol licht.

Moonlights creëren een sfeervolle atmosfeer

Dealers hebben hun assortiment sterk uitgebreid

Terwijl Moonlights ooit alleen in de vorm van bollen werden aangeboden, is het assortiment retailers nu aanzienlijk uitgebreid. Hemisferen, stoklichten, kubusvormen en dergelijke zijn vandaag beschikbaar. Bovendien zijn de Moonlights niet langer alleen verkrijgbaar in matglazen kleuren, maar kunnen ze worden gekocht met verschillende kleuren lichten (verwisselbare kleurenfilters). Moonlights met veranderende lichteffecten en ook de nieuwe geluidsballen, die vooral op tuinfeesten geweldige accenten leggen, worden steeds populairder.

Materiaal en technologie

De vaak zelfs waterdichte maanlichten zijn gemaakt van UV-bestendig kunststof, waardoor ze bijzonder robuust buitenshuis zijn. Sterke temperatuurschommelingen van -30 graden tot + 75 graden vormen in het algemeen geen problemen voor de Moonlights, op voorwaarde dat hoogwaardige versies van deze lampen worden gekocht. Omdat de vele goedkope imitatieproducten soms niet dezelfde materiaalconsistentie hebben.

De meeste maanlichten (bediening op netstekker) zijn uitgerust met spaarlampen (meestal 240V). Als alternatief zijn ze ook verkrijgbaar met een lage spanning van 12 V. Zeer grote maanlichten worden ook vaak aangeboden door de fabrikanten met elektronische voorschakelapparaten.

Flexibele maanlichten werken ook op batterijen, wat betekent dat ze buiten net als in de woonkamer of in de serre, enz. Optimaal netvoedingonafhankelijk licht kunnen leveren. De batterij-maanlichten worden in- en uitgeschakeld met een afstandsbediening die bij de lamp hoort.

Modeltypen

Socket lichten: Zoals eerder vermeld, worden maanlichten voornamelijk aangeboden als bollen of halfronden. Sokkellampen zijn echter ook erg populair, die even geschikt zijn voor een stabiele schroefverbinding op de vloer of op de muren.

Drijvende ballen: De sfeervolle zwemballen, die een bijzonder verleidelijk licht op het wateroppervlak oproepen, worden graag gebruikt in een tuin met een zwembad of vijver. Voor dit gebruik worden echter niet alleen flexibele maanlichten aangeboden, maar ook maanlichten met touwen voor grondverankering.

Mastlichten, hanglampen, spanningslichten: Mastlampen die ideaal zijn voor het verlichten van grote tuinen of parken zijn ook verkrijgbaar bij gespecialiseerde retailers, evenals hanglampen en spanningslampen, die al verschillende verlichtingsarmaturen in hun basisset hebben.

Schoonmaak

Voordat een maanlicht wordt schoongemaakt, moet de stekker natuurlijk altijd worden verwijderd. De maanlichten mogen niet worden gereinigd in intens zonlicht. Omdat de speciale reinigingsmiddelen zijn ontworpen voor gebruik van +4 graden tot +20 graden.

Stap 1:
Eerst worden de vuile maanlichten vooraf gereinigd met een spons en water. Als de fabrikant dit toestaat, kan natuurlijk ook een hogedrukreiniger voor dit doel worden gebruikt - lichte waterstraal.

Stap 2:
Vervolgens wordt het milieuvriendelijke reinigingsmiddel dun op het oppervlak gespoten en wordt de lamp opnieuw bewerkt met een spons of doek - belichtingstijd ca. 5 tot 10 minuten.

Stap 3:
Ten slotte wordt het maanlicht weggewassen met helder water of de hogedrukreiniger en vervolgens gepolijst met een droge, pluisvrije doek.

Video: Henley Solar Garden Light - Unboxing (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send