Haagplanten

Maak tuinieren en tuinieren aantrekkelijk voor kinderen

Pin
Send
Share
Send


Kinderen spelen het liefst in de tuin, maar helpen ook graag met werk. Je kunt hier ontdekken wat je kunt verwachten van de kleintjes en tips voor de speelruimte.

Het feit dat een tuin, als het wordt beheerd als een pure utiliteitstuin, zeker kan worden gezien als een bron van zelfvoorziening, is meerdere keren genoemd in onze verschillende artikelen. Voor de meeste tuinbezitters is het kleine stukje groen een mengeling van ontspanning en werk, waarbij het laatste vaak wordt gebruikt om uit te schakelen van het eigenlijke werk en de bijbehorende dagelijkse stress.

Gezinnen hebben meestal duidelijke ideeën over hoe de tuin eruit moet zien, wat waar en waar de grill moet worden geplant. Voor je het weet, is elke vierkante meter bezet en worden de kleintjes verwaarloosd. Kinderen zijn graag in de tuin, vooral de zogenaamde "stadskinderen", die anders niet zoveel van de natuur zien. De ideeën van nakomelingen en ouders komen echter niet altijd overeen. Als u uw tuin opnieuw ontwerpt of wijzigingen aanbrengt, moet u de kinderen niet vergeten bij het ontwerpen van de tuin. De onderstaande tips laten zien wat haalbaar is en wat je kunt scoren met de kleintjes.

Tip 1: Wijs taken toe aan kinderen

Tuinieren is geen kinderarbeid! Trouwens, de kleintjes zijn blij om te helpen, afhankelijk van hun leeftijd. Je moet ze gewoon verlaten en daar de tuin iets voor bereiden, Het tijdschrift elternwissen.com is zelfs van mening dat tuinieren de zintuigen van het kind bevordert, een scriptie waar ik het alleen maar mee eens kan zijn.

Banen voor de kleintjes

Laat zelfs de kleintjes deelnemen aan wat u in de tuin doet. Geef ze bijvoorbeeld de taak om de zaden te bestrooien voor radijs, peterselie of bloemen. De volwassenen geven de voorkeur aan de rijen en bepalen de afstand waarop moet worden gezaaid. U zult zien dat zelfs driejarigen het snel begrijpen en ervan genieten.

Verantwoordelijkheid voor de middelgrote

Het kan wat veeleisender zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud. U kunt uw eigen stuk tuin rechtstreeks aan hen toevertrouwen. Of u verdeelt een klein gebied of u overweegt een verhoogd bed te kopen. Geen grap, de "wonderboxen" zijn nu ook verkrijgbaar in kindvriendelijke maat of lengte, bijvoorbeeld bij gfp-international.com, de tuin- en vrijetijdsprofessional. Het hebben van persoonlijke verantwoordelijkheid maakt kinderen trots en wekt de ambitie dat er later iets zal groeien in "hun" tuin.

Creëer prikkels voor groten

Je kunt geen tieners plukken met onkruid of harkbladeren. Je kunt snel enthousiast worden over technische gadgets. Jongens zijn daarom van harte welkom om het gras te maaien, terwijl de meisjes de rozenschaar gebruiken om droge takken te snoeien. Natuurlijk kunnen deze taken ook andersom worden verdeeld, tuinieren is niet geslachtsafhankelijk. 😉 Om de prikkel een beetje te verhogen, kan een kleine vergoeding worden beloofd voor taken op langere termijn, zoals het schilderen van het tuinhek.

Tip 2: creëer een klein speelparadijs in de tuin

Kinderen zijn vooral kinderen, ik bedoel te zeggen dat ze liever één ding doen en dat is spelen. Daarom moet een plek om stoom af te blazen altijd in de tuin worden gepland. Afhankelijk van de beschikbare ruimte zul je hier zeker hoeken moeten snijden. Maar zelfs in de kleinste tuin is er een mogelijkheid om de kinderen wat speelruimte te geven.

Zandbak versus modderpoel

Ik geloof niet dat ik ooit een familietuin zonder zandbak heb gezien. Op de een of andere manier is de flessendoos een van de eerste aankopen ooit. Dit is absoluut niet verkeerd en is bijzonder geschikt voor kleine kinderen. Je kunt iets meer bieden aan kleuters en oudere kinderen, namelijk een modderpoel. Dat klinkt misschien als een puinhoop en een wasmachine die altijd draait, maar de kinderen zullen het leuk vinden. Ze wentelen zich niet alleen in het vuil, ze laten hun verbeelding de vrije loop. Hierdoor ontstaan ​​'ultramoderne' riolen, waaruit waardevolle stenen, regenwormen en kevers worden gewonnen.

De eenvoudigste schommel ter wereld

Schommels, wippen, klimrekken, al deze kunnen vandaag voor veel geld worden gekocht in de bouwmarkt, die ook kan worden opgeslagen. Als er bomen in uw tuin zijn waarvan de stammen een voldoende dikte hebben, dan zijn dit praktisch de hoekstenen van de schommel van uw persoonlijke kinderen.
En omdat we bezig zijn met natuurlijke materialen te spelen: een boomstam die op de vloer ligt, is een perfecte balanspaal. Verschillende touwen opgehangen in de bomen zijn het alternatief voor het klimrek. 😉

Voor warme dagen: kinderbad of tuinslang

Als het mooi weer is, doodt u twee vliegen in één klap: u kunt op het terras van de zon genieten terwijl uw kinderen uitgebreid rondspatten. Opblaasbare zwembaden worden bijna aan het begin van het seizoen gegooid. De aankoop, d.w.z. de grootte, moet echter overeenkomen met het aantal kinderen en hun leeftijd. Let bij het installeren in de tuin op de grond. Het oppervlak moet grotendeels glad en vrij van kleine stenen of stokken zijn, anders zullen gaten onmiddellijk in het zeil drukken.

Wat het zwembad is voor de kleintjes, is de tuinslang voor de groten. Dit kan eenvoudig worden omgezet in een watersproeier. Wat eigenlijk wordt gebruikt om het gazon water te geven, kan ook worden gebruikt als een speeltoestel. Kinderen zijn dol op zogenaamde sproeisystemen die zijn aangesloten op een tuinslang. Hopen onder of proberen te ontsnappen aan de waterstraal is zo leuk voor kinderen, zoals blijkt uit de vele heldere kinderogen. Zet de plant ver genoeg weg van de bedden zodat er niets onder water staat; wateroverlast is een zeldzaamheid voor planten.

Video: Natuur in mijn tuin - Aflevering 6 (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send