Kruiden

Vermenigvuldig Calla: zo werkt het door wortelstokken te zaaien en te verdelen

Pin
Send
Share
Send


Er zijn twee eenvoudige manieren om de bloeiende Calla (Zantedeschia) te vermenigvuldigen: door zaden en door de wortelstok te delen.

© lichaoshu - Fotolia.com

Calla-planten hebben iets heel speciaals. Ze zijn gewoon een lust voor het oog in de tuin en betoveren kijkers met hun prachtige kelken en felle kleuren. Geen wonder dat veel van deze bloemen niet genoeg krijgen en er steeds meer van in de tuin willen. Dat is tenslotte geen probleem, want je kunt Callas gemakkelijk zelf vermenigvuldigen. Twee veelbelovende methoden worden hier gepresenteerd.

Vermeerderen door te zaaien

De verspreiding van de Calla door zaaien is ongecompliceerd en eigenlijk altijd succesvol. Het duurt echter een paar jaar voordat bloeiende planten zich uit de zaden ontwikkelen. Desondanks is het de moeite waard om de Calla te kweken door te zaaien. Hier is hoe je het doet:

❶ Als je al een of meer Callas hebt, kun je de zaden zelf oogsten. Om dit te doen, maak je de druifvormige zaadkoppen na de bloei los van de plant en bewaar je je opbrengst tijdens de winter. In het voorjaar droogt het omliggende weefsel uit en kunnen de afzonderlijke zaden gemakkelijk worden verwijderd.

❷ Doe dan de zaden van de Calla in een brede kom met vochtige grond en strooi er een dunne laag substraat over. Bedek vervolgens de kom met huishoudfolie en kies een warme locatie met temperaturen van minimaal 18 ° C. Geef de zaden de komende weken regelmatig water.

belangrijk:
Ventileer de kom dagelijks een uur om schimmelgroei te voorkomen. Als u nog steeds schimmels ontdekt, verwijdert u de geïnfecteerde delen van het substraat en de zaden erin onmiddellijk.

❸ Het duurt ongeveer vijf tot zes weken voordat de eerste zaailingen ontspruiten. Wacht tot je ziet welke exemplaren zich het beste ontwikkelen en zet deze zaailingen in individuele plantenpotten.

Voortplanting door wortelstokverdeling

❶ De Calla kan eenvoudig worden vermenigvuldigd door de wortelstok te delen, d.w.z. de ondergrondse knol. Gebruik hiervoor een scherp, gedesinfecteerd mes. Het is belangrijk dat beide helften van de wortelstok wortels en knoppen hebben.

❷ Plaats nu de helften een paar centimeter diep in individuele plantenpotten en plaats ze binnenshuis. Nu moet je spaarzaam maar regelmatig water geven.

❸ Bij het begin van het kiemen neemt de vloeistofbehoefte toe en moet u de watergift verhogen.

❹ Wacht tot je niet meer verwacht te bevriezen voordat je naar buiten gaat. Als de ijsheiligen voorbij zijn, kun je de Calla in de tuin planten.

Video: Why do airlines sell too many tickets? - Nina Klietsch (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send