Haagplanten

Zandgrond - 6 tips voor betere grond

Pin
Send
Share
Send


Heeft u te maken met zeer zanderige grond in de tuin waar uw planten niet echt willen gedijen? Met deze 6 tips verbeter je je aarde.

Een zandgrond die na de regen nog steeds tussen je vingers druppelt, kan een reden zijn waarom je planten niet willen gedijen. Een zandgrond heeft het grote nadeel dat het water en voedingsstoffen zeer slecht opslaat. Je planten missen een van de belangrijkste dingen die ze nodig hebben om te groeien.

Er zijn verschillende manieren om de bodemkwaliteit en dus je oogst te verbeteren. Soms is het eenvoudigweg niet genoeg om meer water aan de grond toe te voegen.

Kansen om de bodemkwaliteit te verbeteren

Tip 1: voeg compost toe

Waarschijnlijk is de goedkoopste manier om compost aan uw grond toe te voegen. Het is het beste om je eigen composthoop te maken, waar je groen en keukenafval kunt verzamelen en laten rotten. De afgewerkte compost is rijk aan voedingsstoffen en vormt humus voor wateropslag. Je doet niet alleen iets goeds voor je planten, je hebt ook minder afval in de keuken.

»Meng bij het gebruik van planten altijd een beetje compost met de uitgegraven bodem en plaats de plant dan pas weer terug.

Tip 2: breng paardenmest binnen

Paardenmest gedraagt ​​zich precies als compost. Het is ook een prachtige meststof voor je planten en verbetert de bodemkwaliteit. U kunt goedkoop paardenmest krijgen van boeren of maneges in de buurt.

Tip 3: Gebruik waterbergende korrels

Met dit granulaat voorzie je je planten van een wateropslaggel, die voor een langere periode wateropslag biedt. Dit is een buitengewoon goede hulp, vooral voor planten die veel water nodig hebben. Dit granulaat leent zich ook goed voor de feestdagen. Dit betekent dat uw buren niet constant in uw tuin hoeven te staan ​​en water te geven. Een echte opluchting voor iedereen. Ervaringsrapporten en meer hier ...

Tip 4: Maak groene mest

Je kunt ook planten gebruiken om de grond te bevochtigen. Zaai lupines, zoete erwten of klaver in de zomer gewoon in het juiste bed. De planten moeten worden gemaaid voordat ze houtachtig worden. Laat ze dan een week op bed liggen. Daarna moeten ze worden verpletterd en in het bed worden bewerkt. Humus wordt dus aan de grond toegevoegd en lupines zorgen ook voor de nodige stikstof.

Een ander voordeel van groene mest is dat deze snelgroeiende planten ervoor zorgen dat onkruid wordt verminderd. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij het Beierse tuinbouwinstituut.

Tip 5: maak de grond los

Je moet je grond zo vaak mogelijk losmaken. Als gevolg hiervan verdampt het water niet langer aan het oppervlak, maar dringt het diep in de grond door.

Tip 6: Breng mulch aan

Mulch helpt ook om de bodemstructuur te verbeteren en het bed tegen droogte te beschermen. Bedek het gebied met vijf centimeter mulch en na een tijdje zou je een verandering moeten zien.

»Mulch heeft ook de positieve eigenschap om zonder veel werk met onkruid om te gaan.

Zandgrond - geschikte planten

Zandgrond is niet bijzonder nuttig voor veel planten, maar er zijn nog een paar soorten die deze omstandigheden verkiezen. Wortelen, radijs, aardappelen, sommige soorten kruiden en vooral asperges zoals deze grond en geven hoop op een winstgevende oogst.

Video: Hoe bescherm je tuinpalen tegen houtrot? - Klustips (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send