Haagplanten

Compost implementeren - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Februari is het ideale moment om de compost te implementeren die vorig jaar is neergelegd. U kunt hier lezen hoe u dit kunt doen.

Implementeer compost in februari

Februari is daarom het ideale moment, want als tuinman in de naderende lente is weer de meest voedzame grond nodig om planten, groenten, salades en fruit te zaaien. Als u de compost vroeg begint te verplaatsen, kunt u er ook meerdere keren per jaar waardevolle grond uit halen. Hiervoor is echter een voldoende toevoer van zuurstof nodig door meerdere keren te herpositioneren. En we willen nu een beetje meer precies uitleggen hoe deze omschakeling moet worden gedaan.

Implementeer compost - stap voor stap instructies

In ijzig februari is er meestal altijd voldoende tijd om de compost te verplaatsen. De beste manier om dit te doen is als volgt:

Stap 1:

Trek de compost omhoog en demonteer de compostkegel laag voor laag.

Stap 2:

Gooi de voedingsrijke compost door een zeef, want dit geeft je een zeer fijne grond. Sorteer grote stenen, takken en niet-verrotte plantendelen voorzichtig en gooi ze weg indien nodig.

Als u uw compost in februari voor het eerst opnieuw hebt verwijderd, kunt u de gesorteerde plantresten die nog een bepaalde tijd nodig hebben om opnieuw te rotten, stapelen.

»Tip:

Je moet ook wat vochtige grond toevoegen aan deze onderste laag (overgebleven compost), omdat dit het volgende rotproces zal versnellen.

Stap 3:

U kunt de fijn afgeschermde compostgrond nu gelijkmatig over de bedden verdelen. Belangrijk: breng ook compost aan in de kas of in het koude frame. Je moet ook een beetje van de fijn gescreende compost bewaren voor het kweken van kamerplanten of stekken.

Als het aardoppervlak niet bevroren is, kunt u de compost het beste met een hark inwerken zodat deze beter bezinkt. Met de sneeuw gesloten, moet u echter geen compost verspreiden!

Stap 4:

Daarna moet u nu ook de compostbak controleren op duurzaamheid en, indien nodig, reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in:

»Maak composthoop - mijn tips
»Compost correct - 5 tips
»Wat is toegestaan ​​in de compost?

Video: Grasmat doorzaaien en kale plekken behandelen. Hoe onderhoud je het gazon #6. Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send