Haagplanten

Compost correct - 5 tips

Pin
Send
Share
Send


Houd de compost altijd vochtig

Je eigen composthoop in de tuin hebben is van onschatbare waarde. Als je de gelegenheid hebt, moet je een paar punten overwegen bij het correct composteren.

Gebruik compost voor vloeronderhoud
Als u uw grond optimaal wilt onderhouden, moet u deze voorzien van compost. De compost verbetert niet alleen de kwaliteit van de bodem. Het helpt ook om het afvalprobleem zowel in de tuin als in het huis te verminderen. Als u voldoende ruimte in uw tuin heeft, moet u zeker een composthoop maken, omdat tuinafval en keukenafval op de composthoop worden omgezet in een waardevolle meststof.

Compost correct - 5 tips

  1. De compost moet zodanig zijn ontworpen dat hij uw buren niet stoort qua geur. Ga dus niet naast het terras van de buurman zitten.
  2. Compost moet altijd in de schaduw of halfschaduw zijn en worden beschermd tegen de wind.
  3. Niet alles kan worden gecomposteerd. Deze omvatten wortelonkruiden, zieke planten, bloemmeststoffen, papier, kattenbakvulling, tabak, sigaretten en wattenstrengen. Aan de andere kant kun je onkruid composteren zonder zaden, bladeren, mos, aardappelschillen, theezakjes, koffiedik, groente- en fruitresten, gemaaid gras en ook snijbloemen zonder aarzeling. Wees voorzichtig met citroenschil, houtas, zaagsel en zand, voeg ze alleen in kleine hoeveelheden toe. Grotere delen zoals takken moeten worden gehakt.
  4. Wie composteert, heeft altijd twee planten nodig. Als een compost vol is, moet hij rusten.
  5. Houd de compost altijd vochtig. Om te testen of het vochtig genoeg is, pak je een handvol op en knijp je het in. Als een bal kan worden gevormd en het materiaal niet meer uit elkaar valt, heeft het de juiste vochtigheid.

Video: How to Fix Composting Problems: Smelly, Slimy or Slow Compost Bins (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send