Haagplanten

De kettingzaag correct bedienen - 6 eenvoudige regels die de veiligheid verhogen

Pin
Send
Share
Send


U hoeft geen boswachter te zijn om met een kettingzaag te werken. Desalniettemin, of juist daarom, moet u extra voorzichtig zijn om ongelukken te voorkomen.

Kettingzaag in gebruik

Iedereen die een open haard of kachel heeft, weet dat het goedkoper is om zelf brandhout te maken dan om het te kopen. Dus een stuk bos is toegeëigend en de productie van brandhout kan beginnen. Misschien bedoel je dat! Maar er is meer aan de hand dan alleen een stuk bos kopen. Als je zelf brandhout wilt maken, moet je ook een kettingzaag kunnen gebruiken. En dit geldt niet alleen voor eigenaren van kachels of open haarden, maar voor iedereen die op welke manier dan ook met de kettingzaag wil werken.

Het kan er op tv of met de boswachter zeker vrij eenvoudig uitzien als hij met de kettingzaag werkt, maar hij heeft ook geleerd hoe hij de kettingzaag veilig kan gebruiken. Dus als u besluit de kettingzaag zelf te doen, doe uzelf en uw gezin dan een plezier en neem de tijd om te leren hoe u de machine veilig kunt gebruiken. De kettingzaag is tenslotte waarschijnlijk het gevaarlijkste elektrische apparaat waarmee u kunt werken.

Veiligheidsregels voor het werken met een kettingzaag

Regel nr. 1 - Draag beschermende kleding:

Of u nu gewoon een tak snel wilt afsnijden of een kleine boomstam wilt versnipperen: draag altijd beschermende kleding. Deze omvatten:

  • gehoorbescherming
  • Veiligheidsbril of gezichtsbescherming
  • bescherming broek
  • veiligheidsschoenen
  • werkhandschoenen

Als je een boom wilt snoeien, moet je ook een helm dragen. Bij Engelbert-Strauss kunt u de juiste combinatie voor uw behoeften kiezen uit verschillende combinaties (bijv. Combinatie van gezicht en oor, helm met gezichts- en oorbescherming, etc.). Hier kun je ook alle kleding krijgen die je nodig hebt om met een kettingzaag te werken.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Protos 204002-10-12 Boshelm Bos 54-62 cm in ... 80 beoordelingen180,00 €Naar de winkel
2 STIHL FUNCTIE Basic helmset 26 beoordelingen39,80 €Naar de winkel
3 Hoofdbescherming / helmcombinatie Yukon, schokbestendig ... 182 beoordelingen25,25 €Naar de winkel

Regel nr. 2 - volg een kettingzaagcursus:

Als u alleen af ​​en toe thuis met een kettingzaag werkt, hebt u een beetje handvaardigheid nodig, maar hebt u geen licentie voor een kettingzaag nodig. Het ziet er anders uit als je zelf brandhout wilt maken in het bos. Dan moet u het laten zien en zo kunnen bevestigen dat u uw kettingzaag betrouwbaar onder de knie hebt en ook bekend bent met alle veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van het apparaat.

Waar u zo'n kettingzaagcursus in uw omgeving kunt volgen, ziet u b.v. via de STIHL-zoekmachine. Voer eenvoudig uw postcode en eventueel uw straat in en u zult alle STIHL- en VIKING-dealers in uw regio te zien krijgen die dergelijke cursussen aanbieden.

Regel nr. 3 - Lees de gebruiksaanwijzing van het apparaat:

Voordat u de kettingzaag voor het eerst in gebruik neemt, dient u de bedieningsinstructies in alle rust te lezen. Elk apparaat werkt een beetje anders. Maak uzelf dus vertrouwd met het apparaat zodat er later niets mis kan gaan.

Regel nr. 4 - Vul uw kettingzaag veilig bij:

Bij het tanken van een kettingzaag is vaak schade aan het milieu en de gezondheid opgetreden. Houd daarom altijd rekening met het volgende:

  • een oliebindende mat (voorkomt dat olie / brandstof in de grond sijpelt)
  • een combibus met veiligheidsvulopening
  • apparaten benzine

gebruiken. Zorg er daarna voor dat u niet rookt tijdens het tanken of doe dit in de buurt van een open vuur. Bovendien moet het apparaat worden uitgeschakeld en mag de motor niet meer heet zijn.

Regel nr. 5 - Blijf op veilige afstand:

Zorg er bij het werken met een kettingzaag altijd voor dat er geen andere mensen om u heen zijn. De veiligheidsafstand moet minimaal twee meter zijn.

Maar dat betekent niet dat je helemaal alleen moet zijn. Het is belangrijk dat mensen altijd op loopafstand zijn zodat ze in noodgevallen hulp kunnen bieden.

Regel nr. 6 - laat een specialist in dienst:

Als je een beginner bent of onervaren, moet je absoluut niet kappen. Het is het beste om advies in te winnen bij de plaatselijke bosbouwdienst of een specialist in te huren. Overschat dus nooit je vaardigheden en vertrouw jezelf niet te veel.

Video: Environmental Disaster: Natural Disasters That Affect Ecosystems (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send