Haagplanten

Tuingereedschap voor linkshandigen - 3 gereedschappen gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Men zou denken dat alle tuingereedschap even geschikt is voor rechts- en linkshandigen. Maar dit is niet het geval. Dus hier zijn enkele tuingereedschap speciaal ontworpen voor linkshandigen.

Snoeischaar Felco-9 masterclass

Iedereen die linkshandig is en ooit iets met een schaar voor rechtshandige mensen heeft willen knippen, kent het probleem: het knippen werkt gewoon niet. En zo is het met wat tuingereedschap. Hoewel het voor rechtshandigen heel gemakkelijk is om in de tuin te werken, moeten linkshandigen ermee worstelen. Vervelend, vermoeiend, vervelend.

Dit geldt natuurlijk niet voor alle tuingereedschap, omdat de fabrikanten altijd hebben geprobeerd tuingereedschap te ontwikkelen dat zowel door rechts- als linkshandigen kan worden gebruikt. Er zijn dus geen problemen met schoppen, heggenscharen, harken en Co. Toch zijn er enkele apparaten die beide niet even goed kunnen gebruiken. Deze omvatten de snoeischaar, de liniaal en de grasschaar. Om deze reden worden de overeenkomstige modellen voor linkshandigen hieronder gepresenteerd.

Tuingereedschap speciaal voor linkshandigen

Snoeischaar:

Net als bij het voorbeeld met een normale schaar, blijft het probleem de tuin in. Omdat zelfs de conventionele tuinschaar niet geschikt is voor linkshandigen. U kunt alleen met meer moeite met deze schaar werken. De Felco-9 masterclass snoeischaar (hier bijvoorbeeld beschikbaar) kan helpen.

De schaar heeft lichte, robuuste en antisliphandgrepen van gesmeed aluminium en is zeer gemakkelijk vast te houden. Dankzij de ideale vorm van de handgrepen, de gebogen kop en de bufferschokbrekers is moeiteloos werken met de Felco-9 snijklasse-snoeischaar mogelijk zonder problemen gedurende een lange periode. Met deze schaar is tuinieren ook leuk als linkshandig.

Ruler:

Linkshandige heerser

Hier is nog een probleem: een meetlat meet altijd van links naar rechts. Dit betekent dat we de liniaal aan het begin van de te meten positie aan de linkerkant plaatsen en deze links aflezen. Linkshandige mensen doen precies het tegenovergestelde: ze lezen rechts. Helaas is dit niet mogelijk met een normale vouwregel. Dus je moet aan het einde de liniaal op je hoofd plaatsen en dan omgekeerd meten. Vervelend, ongemakkelijk, vervelend.

Degene die dit probleem in de toekomst zal tegenkomen willen besparen op het meten van de balkonboxen, hebben we hiervoor de perfecte oplossing gevonden: een linkshandige vouwmeter (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar). In dit model loopt de schaal van rechts naar links, zodat linkshandigen de nummers op de juiste manier kunnen lezen. Rechts is dus 0 en links 199, omdat de liniaal 2 meter lang is. Een must-have voor alle linkshandigen. Overigens is de linkshandige liniaal gemaakt van wit gelakt hout. Hij heeft ook koperen veren.

Grasscharen:

VARO grasschaar met 360 ° draaibaar

Ja, het kan natuurlijk ook mogelijk zijn om normale grasscharen met uw rechterhand als linkerhand te gebruiken. Dit kost echter veel meer kracht voor een linkshandige. Vervelend, ongemakkelijk, vervelend.

Maar daar is ook een oplossing voor: de VARO-grasschaar met 360 ° draaibaar scharnier (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar). Dit betekent dat de snijkanten gemakkelijk in verschillende posities kunnen worden gedraaid. Zo kunt u met de snoeischaar zelfs moeilijke hoeken en randen bijsnijden. En dat wordt op zijn beurt mogelijk gemaakt door de geharde messen met messteekhoeken, die zelfscherpend zijn. Overigens zijn de handgrepen ergonomisch gevormd en gevoerd.

De grasscharen zijn niet alleen ontworpen voor het maaien van gazonranden. Je kunt het ook gebruiken om kleine hagen en bodembedekkers te knippen en uit te dunnen.

Video: Machine hanteren - STIHL Accu heggenscharen op steel (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send