Haagplanten

Grasmaaiers: 4 soorten en hun voor- en nadelen gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Elke tuinman heeft er een nodig, maar niemand weet echt welke de juiste is: we hebben het over een grasmaaier. Daarom worden hier de 4 "basismodellen" en hun voor- en nadelen gepresenteerd.

Alle soorten grasmaaiers hebben hun voor- en nadelen

Terwijl we voorheen alleen moesten kiezen tussen een elektrische en benzine-grasmaaier, bieden verschillende fabrikanten van grasmaaiers nu veel meer modellen voor grasmaaiers om uit te kiezen voor de moderne tuinier van vandaag. Dat maakt het moeilijk om te beslissen welk type grasmaaier te gebruiken. In principe moet u bij het kopen van een grasmaaier onderscheid maken tussen deze varianten:

➤ Elektrische grasmaaier
➤ Benzine grasmaaier
➤ Draadloze grasmaaier
➤ Tractor grasmaaier

Natuurlijk bieden deze vier modellen allemaal hun voor- en nadelen. En we willen dit hieronder in meer detail uitleggen.

4 soorten grasmaaiers en hun voor- en nadelen gepresenteerd

Elektrische grasmaaier:

✔ voordelen:

De elektrische grasmaaier wordt meestal verhandeld tegen een zeer redelijke aankoopprijs in gespecialiseerde winkels en in tal van bouwmarkten. Dit type grasmaaier wordt ook als milieuvriendelijk beschouwd en is door zijn constant lichte gewicht gemakkelijk te manoeuvreren.

✖ Nadelen:

Het wordt echter als een nadeel beschouwd dat u tijdens het maaien altijd een elektrische kabel bij u moet hebben, wat uiteraard gevaren met zich meebrengt. Vooral wanneer de tuin veel obstakels heeft, zoals bomen en struiken, sculpturen, enz. En zelfs lang gras kan nauwelijks bevredigend worden gemaaid met een elektrische grasmaaier die vaak slecht presteert.

Benzinrasenmäher:

✔ voordelen:

Benzine grasmaaiers geven elke tuinman ruimtelijke onafhankelijkheid (omdat ze draadloos zijn), daarom zijn ze bijzonder geschikt voor grote gazons. Veel van deze modellen hebben ook een hoge snelheid, daarom kunnen ze perfect worden gebruikt, zelfs bij hoge grasgroei - zelfs met botte messen!

✖ Nadelen:

Benzine moet echter regelmatig worden bijgevuld met de benzine grasmaaier om ervoor te zorgen dat deze bezig is. Waarom u ervoor moet zorgen dat er tijdens het seizoen altijd voldoende benodigdheden beschikbaar zijn.

Batterij grasmaaiers:

✔ voordelen:

De batterij-aangedreven grasmaaier, die ook milieuvriendelijk is, wordt vaak een combinatiemodel genoemd omdat hij enerzijds werkt als een elektrische grasmaaier, maar anderzijds ook zonder kabel kan. Dit heeft op zijn beurt het voordeel dat de grasmaaier overal gemakkelijk kan worden gebruikt.

✖ Nadelen:

Het nadeel is echter dat de comfortabele batterijmaaiers relatief duur zijn in aanschaf en, afhankelijk van de batterijcapaciteit (gemiddelde laadtijd ongeveer 24 uur), vaak alleen geschikt zijn voor kleinere gazons. Dit is een belangrijk aankoopcriterium. Zie Zoeken grasmaaier naar grasveld - ons koopadvies.

Rasenmähertraktor:

✔ voordelen:

Tractor-grasmaaiers (ook wel zitmaaiers genoemd) zijn bij uitstek geschikt voor grote gazons en parken. Verwar ze echter niet met maaibalken die aan landbouwtrekkers zijn bevestigd. Het is eerder een mobiel, uiterst comfortabel model van de grasmaaier. Overigens werkt de tractor grasmaaier op diesel of benzine en wordt hij beschouwd als extreem krachtig (maaibreedte tot gemiddeld 1,50 meter) en flexibel in gebruik.

✖ Nadelen:

Omdat een tractor grasmaaier veel te bieden heeft, is deze natuurlijk ook vrij duur. Bij de aanschaf van een dergelijk model moet u minimaal viercijferige kosten verwachten.

Een ander nadeel is dat obstakelmaaiers alleen met voldoende oefening zo dicht mogelijk kunnen worden benaderd. In sommige gevallen b.v. Gebruik een grasmaaier om het directe gebied rond het obstakel opnieuw te maaien.

Video: JOHN DEERE 1515 GRAS MAAIER (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send