Haagplanten

Koopadvies voor grasmaaier: benzine of elektrisch?

Pin
Send
Share
Send


Een grasmaaier is essentieel voor elke tuinbezitter. Maar welke is de juiste voor mij? Benzine of elektrisch? Wij ondersteunen u bij uw aankoopbeslissing en vermelden de voor- en nadelen van beide apparaten.

Het gazon groeit en groeit. Als u niet altijd de grasmaaier van een buurman wilt lenen, moet u er snel een kopen. Maar welke precies? Als je naar vrienden luistert, heeft elke tweede persoon een andere mening. De ene zegt benzine en de andere elektrische grasmaaier. Maar welke is de juiste?

De keuze van de perfecte maaier is afhankelijk van verschillende criteria. Een zeer belangrijk aankoopcriterium is bijvoorbeeld het te maaien gebied. (Leestip: zoek grasmaaier naar gazon - ons aankoopadvies) En natuurlijk is de rit uiterst belangrijk om op de lange termijn optimale resultaten te bereiken.

We hebben hier de voor- en nadelen van elektrische en benzine grasmaaiers voor u samengesteld.

inhoud

 • 1 elektrische grasmaaier
  • 1.1 ➤ Voordelen
  • 1.2 ➤ Nadelen
 • 2 benzine grasmaaiers
  • 2.1 ➤ Voordelen
  • 2.2 ➤ Nadelen
 • 3 voor- en nadelen: kort samengevat
  • 3.1 conclusie:

Elektrische grasmaaiers

➤ Voordelen

volume
Een groot voordeel van elektrische grasmaaiers ten opzichte van benzine-grasmaaiers is het volumeniveau. Elektrische maaiers werken veel stiller en zijn daarom bijzonder geschikt in gebieden waar tuinen en huizen dicht bij elkaar liggen. Dus je buurman zal zeker blij zijn als je een stiller apparaat kiest. Vooral als u alleen laat in de avond kunt maaien, wordt de ergernis van de buren door een elektrische maaier sterk verminderd. (Leestip Stiftung Warentest rapport Geluid in de tuin: de lawaaimakers ernaast)

gewicht
Een ander voordeel is het lage gewicht van de elektrische grasmaaier, omdat de motor een stuk lichter is dan die van een benzinemaaier. Aan de andere kant zijn de elektrische apparaten van plastic, terwijl grasmaaiers vaak van metaal zijn en daarom zwaarder zijn. Vooral een criterium voor vrouwen is zeer bepalend. Tuinieren moet immers ook een beetje leuk zijn.

Weinig zorg en onderhoud
De zorg en het onderhoud van een grasmaaier is ook niet te spotten. Zorgen voor uw grasmaaier omvat niet alleen regelmatig schoonmaken, maar ook dat u uw grasmaaier elk jaar winterklaar moet maken. Desondanks is de inspanning veel minder dan bij een benzine grasmaaier. Daar moet u regelmatig het oliepeil controleren en de olie verversen.

»Opmerking: Ondanks weinig onderhoud moeten versleten schaarbladen en andere slijtageonderdelen zo nu en dan worden vervangen.

Uniform gazon gemaaid
De snijvlakken van een elektrische grasmaaier zijn schoner omdat de draaiingen van de snijbladen veel hoger zijn. De tips zien er ook niet zo rafelig uit. Een ander voordeel is het later groeiende gazon, dat er veel eleganter uitziet.

➤ Nadelen

Storend netsnoer
Het grootste nadeel van een elektrische grasmaaier is waarschijnlijk de vervelende stroomkabel die u altijd achter u trekt. Dit kan erg beperkend zijn tijdens het maaien. Je moet je constant zorgen maken over welke paden je loopt om in het slechtste geval niet over de kabel te lopen.

Stroomaansluiting en verlengkabel moeten beschikbaar zijn
Bij een elektrische grasmaaier is een stroomaansluiting natuurlijk altijd nodig. Als u slechts een beperkt aantal externe stopcontacten beschikbaar heeft, moet u altijd een verlengkabel bij de hand hebben om het bereik te vergroten. Dit is vaak essentieel, vooral voor grotere eigenschappen.

Nat weer en te hoog gazon
Wanneer het heeft geregend of het gazon een bepaalde grootte heeft overschreden, bereikt de elektrische grasmaaier snel zijn limieten. Als het gazon te hoog is, moet u de grasmaaier een beetje terugtrekken en opnieuw beginnen. Dit is niet alleen vermoeiend, het is ook niet leuk op de lange termijn.

»Populaire elektrische grasmaaiers en aankooptips

Benzinrasenmäher

➤ Voordelen

Ongeacht de elektriciteit
Het voordeel van een benzinemaaier is duidelijk, vooral op grote percelen. U bent eenvoudig onafhankelijk in termen van stroomvoorziening. U hoeft niet op kabels te letten en kunt u vrij bewegen met de maaier op het terrein.

krachtig
Een benzinemotor is aanzienlijk krachtiger dan een elektrische motor. Hierdoor werkt een grasmaaier op benzine gemakkelijker door dik, hoog gras zonder zijn grenzen te bereiken. Zelfs op ongelijke percelen met een lichte helling, zijn grasmaaiers op benzine de veel betere metgezellen. Deze krachtigere motor maakt van de grasmaaier op benzine het populairste type grasmaaier.

Maaien eenvoudiger
De meeste benzine grasmaaiers hebben nu een wielaandrijving. Dit betekent dat u de maaier niet alleen hoeft te duwen, maar wel onafhankelijk. Dit kan een echte opluchting zijn, vooral voor zeer grote en zware apparaten.

Grotere verzamelmand
Als je het gras regelmatig moet maaien, weet je hoe vervelend constant legen van de mand kan zijn. Aan de ene kant word je constant onderbroken op het werk en aan de andere kant ren je constant heen en weer. Dit kan niet worden vermeden met een benzine grasmaaier, maar het heeft tenminste een grotere verzamelmand gekregen. U kunt dus langere afstanden afleggen met slechts één afvoer.

»Tip: Een alternatief is een mulchmaaier. Hier blijven de knipsels achter en bemesten het gazon tegelijkertijd. (Leestip: mulchmaaier - voordelen en gebruik van de maaier in detail)

➤ Nadelen

Maaien zonder brandstof
Natuurlijk heeft een elektrische grasmaaier ook zijn "brandstof" nodig, maar we nemen eenvoudig aan dat elk huishouden een stroomaansluiting heeft. Maar als u het gras inkort met uw benzine grasmaaier en dan plotseling de benzine is uitgeput, dan is de weg naar het benzinestation voorgeprogrammeerd.

Hoger volume
Het volume van een benzinemaaier kan een echt probleem worden, vooral in grootstedelijke gebieden en volkstuinen. De grasmaaier is behoorlijk luid vanwege het motorvermogen en kan uw buren zwaar belasten. In dit geval is een elektrische grasmaaier waarschijnlijk de betere optie.

Grotere onderhoudsbehoeften
In tegenstelling tot de elektrische grasmaaier heeft de benzinemaaier een grotere behoefte aan onderhoud. Hier moet u het oliepeil regelmatig controleren en de olie zo nu en dan verversen (instructies hier). Bovendien moet het luchtfilter altijd worden schoongemaakt. Werk dat u met de elektrische maaier spaart.

Er moet opslagruimte beschikbaar zijn
De grootte van benzine grasmaaiers verschilt van model tot model. Er zijn maaiers die erg groot zijn en veel ruimte innemen voor opslag. Dit kan snel leiden tot een ruimteprobleem op kleine percelen of in tuinen.

»Populaire grasmaaiers op benzine en aankooptips

Voor- en nadelen: kort samengevat

voordelennadelen
Benzinrasenmäher✔ onafhankelijk tijdens het werken
✔ hoge prestaties
✔ grote verzamelmand
✔ gemakkelijk en sneller maaien
✘ Brandstof nodig
✘ verhoogd volumeniveau
✘ hogere onderhoudsinspanning
✘ vereist meer ruimte
elektrische grasmaaiers✔ lage aanschaffingswaarde
✔ weinig onderhoud
✔ milieuvriendelijk
✔ schoon gesneden
✔ licht van gewicht
✔ laag volumeniveau
✘ Problemen met een te hoog gazon
✘ Vervelende kabel
✘ Er moet een stroomaansluiting zijn
✘ Verlengkabel kan nodig zijn

Conclusie:

Welke grasmaaier u uiteindelijk kiest, hangt voornamelijk af van uw eigen behoeften en de aard van uw gazon. Stiftung Warentest heeft enkele elektrische grasmaaiers van dichtbij bekeken en op de proef gesteld. U kunt het testresultaat hier gratis bekijken.

De meeste geteste apparaten en benzine-grasmaaiers kunnen natuurlijk online worden besteld. Ik hou vooral van de redcoon online shop, omdat je in de categorie tuingereedschap afzonderlijke apparaten met elkaar kunt vergelijken (zie foto rechts).
Om dit te doen, hoeft u alleen maar aan te vinken onder het artikel "Product vergelijken" en u krijgt dan een tabel te zien die de geselecteerde producten zeer duidelijk vergelijkt. Probeer het!

Video: Grasmaaiers - Kooptips Consumentenbond (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send