Haagplanten

Vervang de grasmaaier zelf - hoe het werkt

Pin
Send
Share
Send


Om de motorprestaties te behouden, is het belangrijk dat u uw grasmaaier ten minste eenmaal per jaar een olieverversing geeft. Hier zijn twee instructies.

Open de olieaftapplug

Zoals elk ander tuingereedschap, moet u natuurlijk ook voor uw grasmaaier zorgen. Dit omvat niet alleen het reinigen van de grasmaaier en het slijpen van het mes, maar ook het echt winterbestendig maken (tips hier) en wachten. Dit omvat ook de olieverversing. U moet dit eenmaal per seizoen veranderen, maar uiterlijk na 25 werkuren.

Je hebt eigenlijk twee opties. Ten eerste kunt u uw grasmaaier kantelen en de aftapplug openen zodat de olie wegloopt. Aan de andere kant, en dit is ook de meer milieuvriendelijke variant, kunt u de olie ook verversen met behulp van een olieverversingsset. De olie wordt eruit gepompt met een spuit. Instructies voor beide varianten hieronder.

Olie verversen door de aftapplug te openen

»Stap 1:

U moet de olie altijd verversen als de grasmaaier warm is. Dit betekent dus dat u uw grasmaaier moet starten en een paar minuten moet laten lopen. Zet vervolgens de motor weer uit.

»Stap 2:

Trek nu de ontstekingskabel los en bevestig deze op een veilige afstand van de bougies. Op deze manier voorkomt u een ongewenste start en dus een ongeval (zie rapport op das-sichere-haus.de).

»Stap 3:

Kantel nu uw grasmaaier zodat de olie zich boven de aftapplug kan verzamelen en het beste is om een ​​film of krant onder de grasmaaier te plaatsen.

»Stap 4:

Plaats nu een opvangbak onder de aftapplug en open deze. Tap vervolgens alle olie af.

»Stap 5:

Als alle oude olie op is, kunt u nu de juiste hoeveelheid van de juiste olie toevoegen (informatie hierover vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw grasmaaier).

Voer een olieverversing uit met een olieverversingsset

»Stap 1:

Olieverversingsset met spuit

Laat de motor warmdraaien en trek dan voor de veiligheid de ontstekingskabel los.

»Stap 2:

Neem nu de spuit met de olieverversingsset die bij de hand is en leid de slang in de olietank.

»Stap 3:

Gebruik de spuit om alle olie uit de tank te trekken en giet het in de meegeleverde fles.

»Stap 4:

Nu kunt u de nieuwe olie al kantelen (bijvoorbeeld hier beschikbaar) en de tank weer vastschroeven.

Conclusie

Zelf de grasmaaier verwisselen is op zichzelf niet moeilijk. Desalniettemin moet u liever vertrouwen op de variant met de olieverversingsset (hier beschikbaar). De reden: kantel uw grasmaaier om de olie te verwijderen, dan gaat er meestal altijd iets mis. Als je dit rechtstreeks in de tuin doet, is het natuurlijk niet bepaald milieuvriendelijk. Bovendien wordt de grasmaaier ook gesmeerd na de olieverversing. Het is echter natuurlijk aan jou hoe je de olie ververst.

Video: Hoe vervang je het mes van een elektrische grasmaaier? (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send