Haagplanten

Tuinhandschoenen: modellen en hun toepassingsgebieden gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Goede tuinhandschoenen zijn essentieel bij het tuinieren. Hier presenteren we enkele modellen en hun toepassingsgebieden.

Rubber tuinhandschoenen zijn het populairst

Er zijn talloze soorten tuinhandschoenen te koop in gespecialiseerde winkels, en nauwelijks consumenten weten uiteindelijk welk paar ze moeten gebruiken. Ondertussen zijn er ook verschillend uitgeruste handschoenen voor verschillende werkzaamheden in de tuin, die buitengewoon nuttig kunnen zijn voor de bescherming van onze handen het hele seizoen lang.

Maar wat voor soort tuinhandschoenen zijn er en voor welke toepassingsgebieden zijn ze geschikt? We zullen het je vertellen.

Tuinhandschoenmodellen en hun toepassingsgebieden gepresenteerd

»Rubberen handschoenen:

Zodra u chemische middelen in de tuin gebruikt, moeten ook rubberen handschoenen worden gebruikt. Hun lengte moet ten minste tot aan de pols reiken, omdat er een risico op spatten bestaat bij het omgaan met chemicaliën. Het enige nadeel van dit materiaal is dat sommige tuiniers er snel zweterige handen mee kunnen krijgen.

Na het werk moet u de naar links gedraaide rubberen handschoenen uittrekken en in een reinigingsbad leggen. Je kunt dit eenvoudig doen met lauw water en een beetje afwasmiddel. Laat de handschoenen na het reinigen goed drogen.

»Lederen handschoenen:

Lederen handschoenen zijn bijzonder robuust en kunnen daarom voor veel klussen in de tuin worden gebruikt. Vooral wanneer doornige of stekelige planten moeten worden bewerkt. Niet zo, echter, de zachte lederen handschoenen, die erg op de stoffen handschoenen lijken, maar comfortabeler en duurzamer zijn.

Het nadeel van alle lederen handschoenen is dat ze moeilijk schoon te maken zijn, tenzij het modellen zijn die geschikt zijn voor de wasmachine, zoals veel van de zachte lederen handschoenen.

»Stoffen handschoenen:

Stoffen handschoenen zijn geschikt voor bijna al het eenvoudige tuinwerk (zoals zaaien, bloemen snijden, enz.), Kunnen meestal ook zonder problemen in de wasmachine worden gewassen en zijn meestal ademend. Zelfs voor kinderen zijn tuinhandschoenen van textiel daarom goedkoop verkrijgbaar in tuincentra.

Bovendien kun je vandaag in de speciaalzaak zelfs waterafstotende katoenen handschoenen met kleurrijke decors kopen. Houd er echter rekening mee dat dit type handschoenen snel scheurt tijdens zwaar tuinieren en minder bescherming, b.v. voor doornen.

Trouwens, stoffen handschoenen zonder speciale extra's mogen maximaal 6 euro per paar kosten, omdat ze meestal slechts één seizoen kunnen worden gedragen.

»Gecombineerde / hoogwaardige modellen:

Gecombineerde tuinhandschoenmodellen worden nu steeds vaker aangeboden in de tuinwinkel. Bijvoorbeeld stoffen handschoenen, waarvan de handpalmen bedekt zijn met synthetisch leer. Dit heeft het voordeel dat u dit type tuinhandschoenen ook kunt dragen voor robuuster tuinwerk zonder zweterige handen te krijgen. Wanneer u dergelijke modellen koopt, moet u echter op hun wasbaarheid letten.

Als u voor uw tuinhandschoenen zorgt, moet u ook kiezen voor modellen van hoge kwaliteit, die meestal worden gekenmerkt door speciale extra's. Deze omvatten bijvoorbeeld:

Video: Tuinhandschoenen - (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send