Haagplanten

Heggenschaar - benzine, elektrisch of batterij?

Pin
Send
Share
Send


Een schoon gesneden haag verrukt elke tuinbezitter. Voor een optimaal resultaat heeft u ook een krachtige heggenschaar nodig. De selectie in de detailhandel is enorm bij benzine-, elektrische- of batterijmodellen. We vergelijken voor- en nadelen.

In het begin is elke haag nog klein. Een heggenschaar met handmatige bediening is hier vaak voldoende om de nog delicate scheuten te verkorten. Elk jaar neemt echter de hoeveelheid werk die met deze heggenschaar gepaard gaat toe, en er is veel meer ervaring vereist om een ​​uniforme snede te realiseren.

Met een gemotoriseerde heggenschaar ligt de oplossing voor de hand. Maar hier wordt u verwend. Wat moet mijn heggenschaar doen en tegen welke prijs?

Veel fabrikanten lokken met prijzen die wijzen op goedkope producten van onbekende productie. Merkfabrikanten zijn meestal duurder, maar presteren aanzienlijk beter in relevante vergelijkingen zoals Stiftung Warentest. Zoals bij elk ander hulpmiddel, wordt kwaliteit vaak geassocieerd met een hogere prijs. In termen van snijeigenschappen, permanente belasting op grote hagen en stabiliteit van de machine gedurende vele jaren, betalen deze extra kosten in elk geval.

De keuze blijft echter tussen een elektrische heggenschaar met een kabelaansluiting, een met een oplaadbare batterij of een heggenschaar op benzine. Elke machine uit deze series heeft zijn voor- en nadelen.

Voor- en nadelen van verschillende heggenscharen

Welke heggenschaar u kiest, hangt voornamelijk af van het gebied dat u moet bijsnijden.

Heggenscharen op benzine

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 ROTFUCHS professionele heggenschaar HTX260… 3 beoordelingen109,99 €Naar de winkel
2 FUXTEC benzine heggenschaar FX-MH126, met 60 cm zwaard,… 41 beoordelingen179,00 € 109,00 €Naar de winkel
3 FUXTEC benzine heggenschaar FX-SPL450N, met 55 cm… Momenteel geen beoordelingen119,00 €Naar de winkel

Heggenscharen met benzine hebben het grote voordeel dat ze overal klaar zijn voor gebruik. U heeft alleen de nodige benzine nodig. Dit is echter niet altijd volledig probleemloos. Benzine heggenscharen zijn uitgerust met een tweetakt benzinemotor die een nauwkeurige mix van benzine en olie vereist. Het kan niet bij alle tankstations worden gekocht en het zelf vermengen kost veel moeite. Sommige fabrikanten van benzine heggenscharen bieden u een kant-en-klaar mengsel, maar dit is erg duur.

Heggenscharen met benzine zijn bijzonder geschikt voor commercieel gebruik. Schoonmaakdiensten, gemeenschapswerkers of groenbezitters snijden vaak grotere gebieden. De hoge acquisitiekosten zullen dus op een gegeven moment hun vruchten afwerpen. Een heggenschaar op benzine snijdt met een zeer hoog vermogen, zodat zelfs een dikkere tak geen probleem is.

Een nadeel is het hoge gewicht van de heggenscharen op benzine. Houd er bij het kopen rekening mee dat u bij het knippen van heggen ook op een ladder moet staan ​​en de heggenschaar moet kunnen bedienen. Het geluidsniveau van een heggenschaar met benzine mag ook niet worden genegeerd.

Heggenscharen op batterijen

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Bosch heggenschaar AHS 50-20 LI (batterij, lader, ... 309 beoordelingen189,99 € 129,45 €Naar de winkel
2 Bosch Huis en tuin 0600849G00 Huis en tuin… 199 beoordelingen€ 189,99 vanaf € 82,30Naar de winkel
3 Makita draadloze heggenschaar (52 cm, 18 V, zonder batterij, zonder ... 842 beoordelingen149,00 € 76,95 €Naar de winkel

Met een heggenschaar op batterijen is er net zoveel bewegingsvrijheid als met een heggenschaar op benzine. U kunt flexibel werken en hoeft geen aandacht te besteden aan een hangende kabel. Helaas is de gebruiksduur enigszins beperkt. Wanneer de batterij van de heggenschaar leeg is, is het werken aan de heg voorbij. Je kunt ook een tweede batterij kopen om perfect gewapend te zijn. Je kunt zo'n batterij bijvoorbeeld van amazon.de krijgen. Om de batterijen op te laden, moet u ze op een voeding aansluiten.

Een ander nadeel van heggenscharen met batterijen is hun prestaties. Met grotere takken kan een heggenschaar snel zijn grenzen bereiken. In tegenstelling tot elektrische en door benzine aangedreven heggenscharen, presteert de heggenschaar op batterijen het slechtst. Het lage gewicht laat ze echter weer stralen. Vooral bij lang werk of hoge heggen kan een lichte heggenschaar een voordeel zijn.

Elektrisch bediende heggenscharen

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Grizzly elektrische heggenschaar EHS 6000 - snijlengte… Momenteel geen beoordelingen39,99 €Naar de winkel
2 Einhell elektrische heggenschaar GE-EH 7067 (700 W, 670 mm… 43 recensies99,95 € 75,86 €Naar de winkel
3 Güde 94001 GHS 510 P elektrische heggenschaar (500W, 460mm… 102 beoordelingen28,95 €Naar de winkel

Een elektrisch bediende heggenschaar met een kabelaansluiting heeft een groot nadeel en deze bestaat uit de te dragen kabel. Op het werk wordt het onopgemerkt in de takken van de haag getrokken en zelfs een beetje onzorgvuldigheid is genoeg om het in het mes te snijden. Met een functionerend elektrisch systeem met zekeringbescherming van het stopcontact via een aardlekschakelaar is er geen gevaar, maar de hinder bij de onderbreking van het werk is groot.

Het meest verstandig zijn heggenscharen met een elektromotor voor kleine tuinen, waar bomen, struiken en heggen kunnen worden gesnoeid in de directe omgeving van de stroombron. Natuurlijk hebt u ook de mogelijkheid om een ​​kabeltrommel te gebruiken om het bereik te vergroten.

Een groot voordeel van elektrische haagmachines zijn hun prestaties. Zelfs dikkere takken kunnen gemakkelijk worden gesneden zonder in te leveren op prestaties.

»Stiftung Warentest - elektrische heggenscharen

Waar moet bij het kopen van heggenscharen rekening mee worden gehouden?

Afhankelijk van uw behoeften, kunt u beslissen welk model geschikt is voor u. Er zijn echter nog steeds enkele belangrijke punten waarmee u in het algemeen rekening moet houden bij het kopen, ongeacht de bedrijfsmodus.

  • messen aan beide kanten geslepen
  • Zwaardlengte moet ongeveer overeenkomen met de breedte van de heg
  • Let op de opgegeven snijdikte (vereist voor maximale takdikte)
  • Veiligheidscircuit en snelstopfunctie moeten beschikbaar zijn
  • Markering voor GS (geteste veiligheid)

Voor- en nadelen in één oogopslag

operatievoordelennadelen
Draadloze heggenschaar✔ licht van gewicht
✔ milieuvriendelijk
✔ flexibel werken
✔ Vrij verkeer
- De gebruiksduur is beperkt
- lagere prestaties
Heggenschaar op benzine✔ sterke motorprestaties
✔ flexibel in werk
✔ Vrij verkeer
- hoge acquisitiekosten
- Benzinekosten
- hoger gewicht
- meer complexe reparatie
Elektrisch bediende heggenscharen✔ licht van gewicht
✔ onbeperkte werktijd
✔ hoge prestaties
✔ Geschikt voor kleine tuinen en hagen
- vervelende stroomkabel

Video: Heggenscharen in de test (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send