Haagplanten

Zoek grasmaaier per gazon - ons koopadvies

Pin
Send
Share
Send


Let bij het kopen van een grasmaaier op de grootte van het gazon en andere omstandigheden. Ons aankoopadvies legt uit waarom dit belangrijk is.

Perfect voor kleine gebieden: de spilmaaier

Als u een nieuwe grasmaaier nodig hebt, moet u niet zomaar een apparaat kopen. Ten slotte is het gazon een belangrijk aankoopcriterium. Als u hier de verkeerde maaier koopt, kunt u uw werk alleen onnodig moeilijk maken, omdat niet alle modellen van de grasmaaier geschikt zijn voor alle gazons. Een gazontractor voor een tuin van 500 vierkante meter en een elektrische grasmaaier voor een oppervlakte van 1000 vierkante meter zouden bijvoorbeeld onzinnig zijn.

Daarom hebben we hier ooit opgemerkt welke grasmaaier geschikt is voor welk gazongebied, zodat u vervolgens het beste apparaat voor uw tuin kunt kiezen.

Zoek de grasmaaier op basis van het grasveld

Gazonoppervlakte tot 100 vierkante meter

Bij een gazon van maximaal 100 vierkante meter moet een handmatige spilmaaier worden gebruikt. Deze grasmaaier snijdt de afzonderlijke stelen tussen beweegbare en vaste messen en biedt u de mogelijkheid om de maaihoogte nauwkeurig aan te passen. Als u uzelf werk wilt besparen, let dan op een verzamelmand. U hoeft dus niet de moeite te nemen het gedeelte aan te sluiten na het maaien.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 GARDENA Classic-cilindermaaier 408 beoordelingen€ 65,00 vanaf € 28,92Naar de winkel

Maar wees voorzichtig:
Met een graslengte van meer dan 10 centimeter zijn handbediende haspelmaaiers niet langer geschikt. Over het algemeen vereist dit type grasmaaier veel inspanning. Maar er zijn ook spindelgrasmaaiers met elektrische aandrijving of batterijaandrijving, die het gras veel gemakkelijker maaien.

Gazongebied van 100 tot 1000 vierkante meter

In het geval van iets grotere grasvelden moet al een gemotoriseerd apparaat worden gebruikt. Hier moet u een benzine-grasmaaier of een elektrische grasmaaier gebruiken. Beide apparaten hebben hun voor- en nadelen, daarom moet u beslissen welk apparaat u koopt.

»Benzine grasmaaier:

Gemotoriseerde grasmaaiers op benzine zijn nog steeds het meest gebruikte en betrouwbare tuingereedschap.

»Zie momenteel populaire grasmaaiers op benzine

Een benzine grasmaaier heeft voldoende vermogen om nog iets langer gras gemakkelijk te maaien. Bovendien bieden benzine grasmaaiers onafhankelijkheid van het stopcontact en is het probleem van het knippen van kabels ook geëlimineerd. En ook als het gaat om het starten van de benzinemotor, hoeft u hier niet eens veel kracht uit te oefenen. De meeste nieuwere apparaten hebben nu een automatische startfunctie, waardoor het starten van de motor kinderspel wordt.

»Elektrische grasmaaier:

In principe zijn elektrische grasmaaiers natuurlijk ook geschikt. In tegenstelling tot benzine-grasmaaiers zijn ze veel stiller, wat met name uw buren zeker leuk zullen vinden (zie Stiftung Warentest-rapport Geluid in de tuin: de lawaaimakers van naast de deur).

»Momenteel populaire elektrische grasmaaiers

Dergelijke maaiers worden echter alleen aanbevolen voor tuinen met voldoende stroomvoorziening. Bovendien kan de kabel een echte last worden bij het maaien van het gazon. Als dit per ongeluk tussen de messen komt, is schade onvermijdelijk. Er zijn echter ook modellen met een automatische kabelhaspel die ervoor zorgt dat de voedingskabel veilig wordt getrokken.

Gazonoppervlakte meer dan 1000 vierkante meter

Met zulke grote gazons zal het de moeite waard blijken te zijn als u een grasmaaier of zitmaaier koopt. Let hier echter ook op de motorprestaties. De meeste grasmaaiers zijn ook slechts gedeeltelijk geschikt voor heuvelachtig terrein.

De aanzienlijk verhoogde kostenfactor mag niet ontbreken. Maar zitmaaiers en zitmaaiers bieden ook veel voor uw geld. Dus ze zijn via bijlagen zoals Sneeuwschuiver, veegmachine, aanhangwagenverspreider en nog veel meer kunnen op verschillende manieren worden gebruikt.

Alternatief voor elk gazon: de robotmaaier

Moeilijk te geloven, maar robotmaaiers zijn nu zelfs verkrijgbaar in speciaalzaken. Deze kleine machines kunnen u een zware last ontnemen omdat ze het gazon zelf maaien. Veel van deze robots herkennen al automatisch waar het gazon eindigt, omdat ze vóór het maaien een virtuele kaart maken. De robotmaaier maait het gras zo klein dat u het gemakkelijk op de grond kunt laten liggen. Dergelijke robotmaaiers werken als mulchmaaiers.

Dit handige alternatief heeft echter ook een prijs. Bovendien moeten dergelijke maaiers lang worden geladen. Voor sommige modellen is een oplaadtijd van maximaal 12 uur voldoende, terwijl andere tot 24 uur moeten worden opgeladen. Niettemin wegen de voordelen van een robotmaaier zwaarder dan de voordelen, dus het kopen van een dergelijk apparaat kan erg handig zijn.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Worx WR141E Landroid robotmaaier 184 beoordelingen899,00 € 649,00 €Naar de winkel
2 Bosch robotmaaier Indego 350 Connect (met app-functie, ... 108 beoordelingen1.098,99 € 533,99 €Naar de winkel
3 Matrix robotmaaier Automowtic Mow 800, tot ... 10 beoordelingen290,00 €Naar de winkel

Hier is het principe van een robotmaaier ter illustratie:

Video: Grasmaaiers - Kooptips Consumentenbond (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send