Haagplanten

Heggenscharen: 4 verschillende modellen gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Om grotere hagen weer in vorm te krijgen, is het de moeite waard om een ​​heggenschaar te kopen. Hier leggen we uit welke modellen op de markt beschikbaar zijn.

Heggenscharen maken heggenscharen eenvoudiger

Bijna iedereen moet in de tuin staan, als alternatief voor het hek of als scheidingswand: de heg. Het is voor iedereen duidelijk dat dit niet altijd in vorm blijft, daarom moet een heg snoeien of snoeien regelmatig plaatsvinden. Met de juiste heggenschaar kan dit eigenlijk vervelend werk aanzienlijk gemakkelijker worden gemaakt. Het is echter belangrijk dat u de juiste keuze maakt. U moet altijd letten op de locatie en de grootte van uw heg en het type haag (planttype).

Welke modellen heggenscharen zijn er?

Tegenwoordig biedt de gespecialiseerde handel u een breed scala aan heggenscharen, die vervolgens, afhankelijk van de selectie, kwaliteit en prestaties, ook tegen zeer verschillende prijzen worden aangeboden. Deze omvatten mechanische, elektrische, op batterijen werkende of op benzine werkende heggenscharen.

Belangrijk:

Let bij het kopen van een heggenschaar natuurlijk ook op de snijlengte. De regel hier is dat lange snijlengtes veel geschikter zijn voor grote heggebieden. Met korte snijlengtes is het daarentegen duidelijk eenvoudiger om individuele hagen te modelleren (bijvoorbeeld een zogenaamde topiary). Als u niet zeker weet welke snijlengte u nodig hebt, kunt u het beste een foto van uw heg meenemen en advies vragen aan een gespecialiseerde dealer.

We willen nu de vier heggenschaarmodellen en hun voordelen aan u voorstellen, zodat u weet welke heggenschaar het meest geschikt is voor uw tuin.

4 modellen heggenschaar gepresenteerd

1. Elektrische heggenscharen:

De elektrische heggenschaar (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar) is veruit de meest verkochte in de afgelopen jaren en is zeker ook een aanbevolen aankoop voor de meeste tuinheggen. Het is echter belangrijk om bij het kopen te overwegen of u de elektrische heggenschaar nodig hebt voor het knippen of snoeien.

»Tip:

Je moet goedkope aanbiedingen controleren op prestaties en kwaliteit, vooral omdat ze na korte tijd vaak duidelijke tekenen van slijtage vertonen.

2. Benzine heggenscharen:

Het voordeel van een heggenschaar op benzine is duidelijk de flexibiliteit in de tuin, aangezien u geen bijbehorende kabel hoeft te overwegen. Deze modellen worden vooral aanbevolen voor grote tuinen. Een andere reden waarom professionele tuinbouwbedrijven deze modellen vaak gebruiken. De meeste van deze heggenscharen worden ook aangeboden met een flexibele lange versie, zodat u zelfs hoge hagen optimaal kunt bewerken vanuit een staande positie.

»Tip:

Geweldige koopjes zijn altijd te vinden op internet. Bijvoorbeeld de heggenschaar van de FuxTec-benzinemotor is momenteel verkrijgbaar voor 89,90 euro in plaats van 199 euro.

3. Heggenscharen op batterijen:

Twee soorten oplaadbare batterijen - netvoeding of lithium-ionbatterijen - zijn momenteel verkrijgbaar bij gespecialiseerde dealers voor dit type heggenschaar, hoewel de toekomst zeker zal liggen bij lithium-ionbatterijen.

Draadloze heggenscharen (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar) worden ook als flexibel beschouwd en produceren geen heffing. Het is echter altijd raadzaam om een ​​tweede batterij te kopen, zodat u ook in één stuk aan grotere heggebieden kunt werken. Bovendien moet u ook letten op een goed geslepen snijmes, idealiter zelfs een diamantgeslepen speciaal mes.

»Tip:

Als een voordeel van de draadloze heggenscharen, kan hun volume duidelijk worden vermeld, omdat deze modellen tot de absolute stille snijders behoren!

4. Mechanische heggenscharen:

De klassieke heggenschaar wordt zelden gebruikt door moderne tuiniers en wordt steeds meer vergeten in de schappen. Vooral omdat het werk met deze heggenschaar nogal vervelend is en niet met dezelfde precisie in grote gebieden kan worden uitgevoerd.

Als u nog steeds een mechanische heggenschaar (hier beschikbaar) moet gebruiken, moet u deze alleen gebruiken met kleine heggebieden en met topiary planten op de haagplanten.

Video: MotoMe Motor TV: Aflevering 54 - S414 (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send