Haagplanten

Mulchmaaier: voordelen en gebruik van de maaier in detail

Pin
Send
Share
Send


Het gras maaien en tegelijkertijd bemesten? Ja dat kan. Het enige dat u nodig hebt is een mulchmaaier. De voordelen en het gebruik van de maaier hier in detail.

Door mulchen verhoogt u de kwaliteit van het gazon

In een maaiseizoen hoopt zich ongeveer 80 kilogram grasresten op 100 vierkante meter gazon op. Dit verwijderen is voor sommige tuinbezitters een hele klus. Maaien met een mulchmaaier kan deze hoeveelheid echter aanzienlijk verminderen. Lees hier hoe zo'n mulchmaaier werkt en welke voordelen het biedt.

Hoe werkt mulchen?

Bij normaal grasmaaien worden de maaisel rechtstreeks in de opvangbak van de maaier verzameld of na grasmaaien moeten ze worden geharkt en moeizaam worden afgevoerd. Als het maaisel op het gazon achterblijft, wordt dit mulchen genoemd. De versnipperde knipsels worden na het maaien rechtstreeks op het gazon gebracht. Op deze manier kunt u de toevoer van voedingsstoffen naar uw bodem verzekeren of verbeteren.

Om de voedingsstoftoevoer in de bodem te verbeteren, kunt u een speciale mulchmaaier gebruiken die, in tegenstelling tot conventionele grasmaaiers, het maaisel fijner hakt. Dit komt omdat mulchmaaiers speciaal gevormde snijbladen of een tweede snij-eenheid hebben voor het grondig hakken van het maaisel.

Waar moet u op letten bij het mulchen?

Tijdens het mulchen moet uw gazon droog zijn, omdat een nat gazon neigt te klonteren en het moeilijk is om het maaisel gelijkmatig te verdelen. Natte, zeer lange en slecht verdeelde knipsels kunnen er ook voor zorgen dat het onderliggende gazon gaat rotten.

Het is ook belangrijk dat u uw gazon regelmatig maait, omdat de korte knipsels het composteren optimaal bevorderen. Dit voorkomt ook een vettige laag op de grassprieten. Het is daarom belangrijk dat u uw gazon regelmatig mulcht, zodat u optimaal kunt profiteren van de voordelen.

Als u op deze punten let, is de mulchmaaier (u kunt hem hier vinden) een optimale mogelijkheid voor de verzorging van uw tuin, omdat u met dit apparaat niet alleen uw gazon kunt maaien, maar ook kunt onderhouden.

Tip:

Mulchen wordt met name in het voorjaar aanbevolen, omdat het gazon in deze tijd van het jaar optimaal van voedingsstoffen wordt voorzien. Mulchmaaien is een voorjaarskuur voor het gazon.

Overzicht van de voordelen van een mulchmaaier

»Voordeel nr. 1 - gazon is van nature bemest:

Het rotten van het maaisel na het maaien van het gazon sluit de voedingscyclus opnieuw omdat de noodzakelijke voedingsstoffen opnieuw in het gazon worden geïntroduceerd. Dus mulchen heeft het grote voordeel dat alle voedingsstoffen in het maaisel op het oppervlak blijven en in de optimale hoeveelheid beschikbaar zijn voor het gazon. Het gazon wordt gelijkmatiger en natuurlijker bemest dan bij langzame meststoffen. Idealiter kunt u op deze manier uw gazon bedekken met alle voedingsbehoeften.

»Voordeel nr. 2 - Financiële besparingen:

De financiële besparingen zijn ook niet te verachten. U bespaart op bemestingskosten, omdat de voedzame grasresten direct als meststof voor uw gazon fungeren. Met een mulchmaaier bespaart u ook verwijderingskosten omdat het maaisel niet hoeft te worden weggegooid.

»Voordeel nr. 3 - De kwaliteit van het gazon is verbeterd:

Studies hebben aangetoond dat mulchen ecologisch zeer verstandig en economisch efficiënt is. Tests hebben b.v. bewijst dat de kwaliteit van het gazon enorm wordt verbeterd door mulchen. Tijdens en buiten de maaitijden lijkt het gazon dat wordt onderhouden met een mulchmaaier, in tegenstelling tot conventioneel onderhouden gazon, veel frisser en vitaler, heeft een weelderige groene kleur en heeft een dichte grasmat.

»Voordeel nr. 4 - Geschikt voor verschillende soorten gazon:

Een dergelijke mulchmaaier is niet alleen geschikt voor het zogenaamde gazon. Hiermee kunt u ook gazon en decoratief gazon mulchen en verzorgen.

Video: Grasmaaiers - Hoe we testen Consumentenbond (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send