Haagplanten

Tips voor het onderhoud van de grasmaaier

Pin
Send
Share
Send


Een grasmaaier moet veel doen en verdragen. Het is daarom belangrijk dat u er goed voor zorgt. Dit is de enige manier om de prestaties van het apparaat te behouden.

Reinig de maaier regelmatig

Om het gazon er bijzonder mooi uit te laten zien, is het belangrijk dat u het regelmatig maait en onderhoudt. Iedereen die een tuin of eigendom bezit, weet dat. Met de hulp van de grasmaaier is dit tegenwoordig niet meer uren werk. Maar de grasmaaier zelf moet ook een beetje worden verzorgd, zodat hij lange tijd in gebruik is. U hoeft niet zoveel te doen om de werkcapaciteit van uw grasmaaier uit te breiden. Het zijn eigenlijk maar een paar simpele en snelle punten.

Hibernate grasmaaier

❒ kies de juiste plaats:

U kunt roestvorming voorkomen door uw grasmaaier in de winter een droge plaats te geven. Het is dus het beste om het in het koude seizoen in de kelder te leggen.

❒ Maak de grasmaaier schoon:

Voordat u de grasmaaier voor de winter het huis binnenbrengt, moet u deze eerst grondig reinigen. De beste manier om gras en vuil te verwijderen is met een handborstel. Veeg het oppervlak vervolgens af met een vochtige doek. Als u het apparaat tegen stof wilt beschermen, kunt u het vervolgens afdekken met een oud laken.

❒ lege tank:

U moet de tank legen voordat u hem opbergt. Anders zal water bezinken en moet de tank mogelijk zelfs later worden verwijderd.

❒ smeer de peiling:

Om te voorkomen dat water binnendringt en corrosie veroorzaakt, moet u de lagers regelmatig opnieuw smeren. Het is het beste om botolie te gebruiken. Het reinigt niet alleen, het voedt ook en is vochtafstotend.

❒ olie verversen:

Eens per jaar moet u uw grasmaaier een olieverversing geven om de motor te laten presteren. Je hebt twee opties. Beide werden hier eenmaal gepresenteerd.

Bereid de grasmaaier voor op het seizoen

❒ Slijp de messen van de grasmaaier:

Zodra het seizoen begint, moet je het mes controleren. Als het niet scherp genoeg is, scheurt het gewoon de grassprieten af ​​in plaats van ze te snijden. Als het saai is, moet je het slijpen. Je kunt het naar de ijzerhandel brengen en laten slijpen, of je kunt het zelf slijpen. U kunt hier lezen hoe u dit kunt doen.

❒ Verwijder roest:

Na de winter moet u het apparaat ook controleren op roest. Als er roest is, wordt een nieuwe verfbeurt aanbevolen. Maar eerst moet u roest verwijderen van de getroffen gebieden. Borstel of slijp het aangevallen oppervlak grondig. Reinig dit gebied vervolgens met water en verf. Na verwerking ziet de grasmaaier er weer als nieuw uit.

Onderneem onmiddellijk actie na het maaien

❒ Maak de grasmaaier schoon:

Na het maaien moet u de maaier daarna elke keer reinigen. Dat betekent vegen met een handborstel en afvegen met een vochtige doek. Dan is het jouw beurt om het gras te verzamelen. Je kunt het met water besproeien. Laat het vervolgens goed drogen.

Video: TIps voor de onderhoud van je gazon (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send