Haagplanten

Onderhoud van grasmaaiers - 6 tips

Pin
Send
Share
Send


Als u de aanschafkosten voor uw grasmaaier niet uit het raam wilt gooien, moet u regelmatig voor uw maaier zorgen. En zo werkt het!
Grondige reiniging is verplicht! - © Dan Race / stock.adobe.com Het gazon is gemaaid, het werk is gedaan, het einde van de dag is aangebroken! Helaas is het niet zo eenvoudig als je langer iets van je grasmaaier wilt hebben. In het beste geval wordt de maaier, ongeacht of het een elektrische of benzinevariant is, na elke maaibeurt schoongemaakt. Het is begrijpelijk dat er vaak geen vrije tijd is. U moet echter regelmatig afspraken maken voor het onderhoud van de grasmaaier. Vooral aan het einde van het seizoen, d.w.z. in de late herfst, moet de grasmaaier grondig worden onderhouden en onderhouden.

Tip 1 - basisreiniging

Als u uw grasmaaier voor de winterstop onrein maakt, bestaat het risico dat zowel de behuizing als het mes de volgende lente volledig zullen roesten. Het eerste wat u moet doen, is de maaier op zijn kant kantelen. Waarschuwing: altijd aan de kant gericht van het luchtfilter, zodat benzine niet kan lekken. Gebruik nu een borstel om alle grasresten en grove vuilafzettingen te verwijderen. Reinig vervolgens de behuizing rondom de messen met een vochtige doek. U kunt de grasvanger uitschakelen, gewoon het resterende gras afspoelen met een tuinslang.

➤ Stap voor stap instructies: Reinig de grasmaaier

Tip 2 - mesbesturing

Ten eerste maaien onscherpe messen niet meer goed, en ten tweede kunnen ze ook een bron van ongelukken zijn. Laat in dit geval de messen slijpen door een professionele (gespecialiseerde dealer). Als dit niet meer mogelijk is, moeten de messen worden vervangen.

Tip 3 - Ontroesten en opnieuw smeren

Vooral na de winter, maar ook zo nu en dan moet de grasmaaier worden gecontroleerd op roest. De getroffen gebieden moeten vrij zijn van roest. Neem hiervoor een staalborstel of schuurpapier en wrijf letterlijk de roest eraf. Zodra dit is gebeurd, kunnen de getroffen gebieden worden overschilderd. Dit is niet alleen visueel mooier, de repaint beschermt ook tegen nieuwe roest. Regelmatig smeren van de lagers kan het binnendringen van water en de resulterende corrosie voorkomen, dus vergeet deze stap niet wanneer u de grasmaaier onderhoudt.

Tip 4 - Leeg de tank en controleer het oliepeil

Zorgtip grasmaaier: controleer het oliepeil - © Wellnhofer Designs / stock.adobe.com De meest ecologische methode is om bij te tanken voor de laatste keer maaien, zodat u de benzine volledig verbruikt. Het oliepeil moet ook worden gecontroleerd om problemen te voorkomen die het volgende seizoen beginnen. Ontbrekende olie. herkenbaar aan de markering van de oliestaaf, vul deze volgens de instructies van de fabrikant.

Tip 5 - Controle luchtfilter

Het luchtfilter is op het eerste gezicht niet zichtbaar, geen reden om het te verwaarlozen. Als het luchtfilter vuil is, verbruikt de grasmaaier meer benzine en verslijt hij sneller. Lichte vervuiling kan worden uitgeschakeld, maar een sterk vervuild filter moet worden vervangen.

Tip 6 - opslag

Om ervoor te zorgen dat de grasmaaier niet wordt blootgesteld aan stof of vocht, moet deze een droge schuilplaats krijgen (gereedschapsschuur, kelder). Idealiter is deze plek ook vorstvrij. Gebruik een deken of de in de handel verkrijgbare grasmaaierafdekkingen om dit af te dekken.

Video: Tips voor het afstellen van je carburateur (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send