Kruiden

Lavendelsiroop - recept voor een aromatisch additief voor cocktails & Co.

Pin
Send
Share
Send


Lavendelsiroop is grotendeels onbekend bij de meesten. Je kunt veel drankjes en maaltijden een heel speciaal tintje geven. Leer hier hoe je lavendel siroop zelf maakt in een mum van tijd.

Lavendelsiroop geeft mousserende wijn een speciale noot

Iedereen die op zoek is naar siroop in de supermarkt of in de drankenhandel, vindt een hele reeks van deze zoete additieven. Het palet varieert van karamel tot mint tot klassieke frambozensiroop, maar lavendelsiroop wordt zelden gevonden. Lavendel biedt een heel speciale, aromatische smaak. Er zijn nu enkele cocktails en niet-alcoholische mixdranken die lavendelsiroop gebruiken en het is echt een smaakervaring.

Als je niet lang naar lavendelsiroop in de supermarkt wilt zoeken, maar je oogst uit je eigen tuin wilt gebruiken, kun je snel en gemakkelijk lavendelsiroop maken. Drankjes zoals cocktails, water, thee en mousserende wijn kunnen niet alleen worden verfijnd, maar ook ijs krijgt een heel speciale noot.

Zelfgemaakte lavendelsiroop met 4 ingrediënten

Voor ongeveer 0,5 liter lavendelsiroop heb je nodig:

  • 200 g suiker
  • 150-200 ml water
  • 2 eetlepels gedroogde of 5 eetlepels verse lavendel
  • Een half citroensap

Voorbereiding

➥ Stap 1:
Doe het water, suiker en citroensap in een pan en breng al roerend aan de kook tot de suiker volledig is opgelost. Vanaf dit punt moet de suikersiroop nog 5 tot 10 minuten koken.

➥ Stap 2:
Voeg nu de lavendel toe en laat het mengsel rusten. Met verse lavendel moet je het mengsel minstens een dag laten trekken, met droge lavendel is ongeveer drie uur voldoende.

3 Stap 3:
Na de weekperiode, zeef de lavendelsiroop, laat het opnieuw koken en vul het in schone, warm gespoelde flessen.

De lavendelsiroop is maximaal 3 maanden gekoeld.

Video: STEWARDESS CO: 'DE SAAISTE DATE VAN MIJN LEVEN WAS MET EEN PILOOT' #STEAMYQUESTIONS - &C x Philips (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send