Haagplanten

Winterdicht maken van het zwembad - stap voor stap instructies voor stalen wandzwembaden

Pin
Send
Share
Send


Na het zwembadseizoen is voor het zwembadseizoen! Dit betekent dat als u uw zwembad in de komende zomer wilt gebruiken, u het op tijd wintervast moet maken.

Om ervoor te zorgen dat het materiaal en de pomptechnologie op de lange termijn behouden blijven, moet een zwembad met stalen wand voldoende winterbestendig worden gemaakt (© denklim / stock.adobe.com)

Ik weet niet hoe je erover denkt, maar naar mijn mening neemt de trend van het plaatsen van een zwembad in de tuin elk jaar toe. Vooral op het platteland en dor In gebieden zie je privézwembaden als paddestoelen uit de grond schieten. Toegegeven, er is iets te zeggen als je thuiskomt van het werk in een hitte van 30 graden en jezelf kunt verfrissen in het zwembad. En voor gezinnen met kinderen is zo'n zwembad toch een paradijs.

Maar vergeet niet dat een zwembad ook werkt, tenzij je een opblaasbaar zwembad hebt gekozen pierenbad besloten. Na het seizoen worden water en lucht eenvoudig afgevoerd, wordt het zwembad opgevouwen en kan het in de winter worden opgeborgen. Met grotere en stabielere zwembaden is het niet zo eenvoudig, dus je moet altijd goed nadenken welke variant van het zwembad bij je past. Om slechte aankopen te voorkomen (ik weet waar ik het over heb!), Is het het beste om een ​​poolconfigurator te gebruiken zoals die van pooltotal.com. Het mag niet te groot of te klein zijn en moet vooral visueel in het (tuin) beeld passen.

Een van de meest verkochte modellen zijn stalen wandzwembaden. Om deze reden heb ik ook besloten om een ​​stapsgewijze instructie te maken voor het winterklaar maken voor deze variant. De procedure is vergelijkbaar voor zwembaden die dichtgemetseld zijn en vervolgens met folie zijn bekleed.

Stap 1 - basisreiniging

De beste chemie heeft geen zin als je bladeren, insecten en kalk niet van tevoren verwijdert. Voordat u het zwembad winterbestendig maakt, is een grondige reiniging aan de orde van de dag. Net alles wat op het wateroppervlak drijft en reinig de bodem en rand van het zwembad, indien nodig met een borstel.

Stap 2 - Stel de pH-waarde en chloorwaarde in

Om het zwembad te beschermen tegen corrosie en hernieuwde kalkaanslag in de winter, is het uiterst belangrijk om de juiste pH-waarde in te stellen, instructies zijn beschikbaar op tippsscout.de. De waarde moet ongeveer 7,0 tot ongeveer 7,2 zijn. De chloorwaarde mag 0,8 mg per liter niet overschrijden. Deze procedure, door experts schokchlorering genoemd, wordt ongeveer vijf dagen uitgevoerd voordat het zwembad volledig winterklaar wordt gemaakt. Het zandfiltersysteem blijft tijdens de chlorering en enkele uren daarna in bedrijf.

Stap 3 - lager waterniveau

Het goede nieuws eerst, het zwembad hoeft niet volledig te worden geleegd tijdens de wintermaanden. Als vuistregel, laat ongeveer een derde van de hoeveelheid water weglopen. Zorg er echter voor dat het inlaatmondstuk voorzien is van een winterstop als het waterniveau na het aftappen niet 10 cm onder de skimmer ligt.

Stap 4 - vul een speciaal winteragent in

Uw zwembad heeft het in de winter moeilijk. Een speciaal wintermiddel (verkrijgbaar bij zwembaddealers) moet aan het zwembadwater worden toegevoegd zodat het onbeschadigd overleeft. Het voorkomt algengroei en kalkaanslag terwijl het zwembad niet in gebruik is.

Stap 5 - ijsdruk pads (niet een must maar nuttig)

Om de wand van uw zwembad tegen vorst te beschermen, raden zwembadprofessionals aan om zogenaamde ijsdrukpads in het water te plaatsen. Afhankelijk van de grootte van het zwembad worden de kussens aan elkaar geketend en voorkomen dat het ijs op de zwembadwand drukt.

Stap 6 - Opruimen!

De voorlaatste stap gaat nu over iedereen losse onderdelen om het winterbestendig te maken. Hiervoor heeft u ruimte nodig in de tuinschuur of garage. Houd hier ook rekening mee bij het kopen van een pool. "Opgeslagen" (indien beschikbaar):

  • ladder
  • warmtepomp
  • zandfilter
  • jetstream
  • Zwembadverwarming (indien niet vorstbestendig)

Stap 7 - bedek het zwembad

Zodat uw zwembad klaar is voor gebruik in het volgende seizoen, is het bedekt met een scheurbestendig zeildoek tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat het zeil past in het zwembad, dus koop het ongeveer 60 tot 80 cm groter dan het zwembad. Beveilig het zwembadzeil voldoende zodat het bestand is tegen zware wind en regen.

Video: Omkasting maken - Klustips. GAMMA België (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send