Haagplanten

3 tips: maak het zwembad kindveilig

Pin
Send
Share
Send


Een zwembad in je eigen tuin is iets geweldigs. Er zijn echter veel gevaren, vooral voor kleine kinderen. Veiligheidsbewegingen zijn daarom essentieel.

De temperaturen stijgen boven de 30 graden. Voor volwassenen en kinderen kan na het werk maar één ding worden overwogen: het water in!

Als je je eigen zwembad hebt, grijp je natuurlijk elke kans om in het koele water te springen. Spatten, ravotten, zwemmen - vooral kinderen zijn moeilijk uit het water te krijgen. Maar je kunt alleen het zwembad in als er volwassenen in de buurt zijn. Vooral de kleintjes kunnen zelden zwemmen en moeten daarom voortdurend worden begeleid.

Maar kinderen die rond het zwembad ravotten, moeten ook altijd in gedachten worden gehouden. Kinderen kunnen de gevaren niet goed inschatten.

Veel verdrinkingsongevallen

Statistieken tonen aan dat 39 kinderen tussen 0 en 20 jaar stierven aan verdrinking in 2014. Vooral bij de eerste 16 kun je er bijna van uitgaan dat ongelukken in het zwembad of het meer de oorzaak zijn. Gewoon een korte onoplettendheid en het is klaar. Daarom is het zo extreem belangrijk dat het zwembad kinderveilig is ontworpen. Hoewel je het altijd hard doet, kun je als ouder niet overal zijn.

Beveiliging van het zwembad - 3 opties gepresenteerd

Pool alarm

De deurbel gaat, je moet naar het toilet of de boodschappen regelen - momenten waarop het kind in het zwembad niet wordt opgemerkt. Een zwembadalarm is een slimme optie als de ouders niet altijd naar het zwembad kunnen kijken. Dus het biedt ondersteuning.

(Bron: www.poolwatcher.eu

Er zijn apparaten die aan het zwembad zijn bevestigd. Helaas zijn deze vaak gebonden aan een waterniveau. Dus als het vaak regent of het water sterk verdampt, kan het gebeuren dat het apparaat continu piept en alarm slaat. Maar er zijn ook vrij zwevende modellen zoals de poolwatcher, die onafhankelijk van het waterniveau werkt. Dit apparaat is vervaardigd volgens de Franse norm NFP 90-307 A1, omdat er in Frankrijk al een wet is vastgesteld die de bescherming van een zwembad voorschrijft. Het zwembadalarm reageert met een onmiskenbaar signaal zodra waterbewegingen kunnen worden gedetecteerd. Als er geen waterbewegingen meer te zien zijn, schakelt het apparaat vaak na enkele minuten uit. Als u meer wilt weten over de Poolwatcher, kunt u meer informatie vinden op www.poolwatcher.eu.

Zo'n poolalarm voorkomt rampen niet, maar zorgt ervoor dat ze snel worden herkend. Degenen die snel reageren, vergroten de kans dat het kind de ervaring onbeschadigd zal overleven.

Zwembadafdekking

In tegenstelling tot de afdekking is het waarschuwingssysteem voor het zwembad eerder een goedkope variant. Toch is stabiele bescherming veel veiliger. Technologie kan immers altijd falen.

(Bron: www.rivierapool.com)

Eenvoudige folies mogen niet worden gebruikt om het zwembad te beveiligen. Wanneer kinderen erop stappen, vallen ze niet direct in het diepe water, maar zinken ze langzaam met de lichte folie.

Sterke en robuuste kunststoffen zijn beter. RivieraPool-zwembaden hebben bijvoorbeeld een afdekking van massief polycarbonaat. Deze ligt stevig en zakt naar de veiligheidsrand onder belasting. Dat is maar een paar centimeter. Op deze manier zijn uw kinderen die per ongeluk of in het donker op de hoes stappen goed beveiligd en kunnen ze alleen wegkomen met natte voeten.

Een dergelijke dekking heeft echter een ander voordeel. Het slaat de warmte van de zon op en geeft het door aan het wateroppervlak. Bovenal bespaart dit energiekosten. Het vuil in het zwembad wordt ook vele malen verminderd met optimale dekking.

Zet het hek op

De duurste, maar ook de veiligste methode is het gebruik van afrasterementen. Als u gewoon een hek om het zwembad plaatst en vergrendelt, bent u aan de veilige kant. Dus het kind kan niet te dicht bij het zwembad zijn in de afwezigheid. Huisdieren zijn ook beschermd tegen verdrinking.

Er zijn verschillende hekelementen. U kunt een hek van hout bouwen, het van metaal plaatsen of verschillende stekkersystemen gebruiken. Alles dat past in de rest van de tuin is toegestaan. Omheiningen in het midden van het pand kunnen een grote impact hebben op het algemene beeld.

!!! Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, laat uw kind nooit zonder toezicht achter bij het zwembad !!!

Eerste hulp voor kinderen

Mocht het gebeuren dat uw kind of een naburig kind in het zwembad valt, moet u onmiddellijk reageren en mogelijke eerstehulpmaatregelen nemen. Tips en onmiddellijke maatregelen vindt u op www.kinderaerzte-im-netz.de.

Video: . Veilig slapen (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send