Haagplanten

Zwemvijveruitrusting: dit hoort thuis in een natuurlijk zwembad

Pin
Send
Share
Send


Een paar planten, plus vissen - een zwemvijver heeft niet veel meer apparatuur nodig. Je bedoelt! Bijna niemand kan geschikte technologie voor permanent gebruik van zwemvijvers vermijden.

Zwemvijvers zijn trendy

In de afgelopen jaren (zie rapport Süddeutsche.de) is de trend weggetrokken van het zwembad en meer en meer naar de zwemvijver / natuurbad. Enerzijds komt dit doordat een natuurlijke zwemvijver veel beter past in het totaalbeeld van de tuin en natuurlijk ook eenvoudiger te onderhouden is. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen onderhoud en technische hulpmiddelen nodig zijn. Integendeel: zodra u een natuurlijke zwemvijver in uw tuin hebt gecreëerd, moet u deze natuurlijk ook voorzien van een speciale zwemvijver om hem schoon te houden en volledig functioneel te kunnen gebruiken.

U zult zich zeker afvragen waarom u uw zwemvijver moet voorzien van technologie. In de natuur zijn er immers geen vijverpompen en vijverfilters, en toch is het water in het meer meestal helder en redelijk schoon. Dat is misschien goed, maar in de natuur is de verhouding tussen planten, vissen en water heel anders. We moeten dus helpen in een zwemvijver. Alles wat u hiervoor moet doen staat hieronder vermeld.

Je hebt dit nodig voor je zwemvijver of natuurbad

De behoefte aan apparatuur in een zwemvijver / natuurlijk zwembad kan worden onderverdeeld in de volgende hoofdcategorieën:

  • Vijverpomp - voor de zuurstoftoevoer van een zwemvijver
  • Vijverfilter - voor gezonde waterwaarden
  • Vijvertechnologie - verlichting, fonteinen, etc.
  • Vijververzorging - reinigingsapparatuur
  • Anderen - o.a. Planten, vissen, deknetten, thermometers, etc.

We willen nu in meer detail uitleggen wat tot de afzonderlijke categorieën behoort en waarom de afzonderlijke elementen überhaupt nodig zijn.

➤ Vijverpomp:

Efficiënt werkende vijverpompen vormen het hart van elke zwemvijver, omdat ze zorgen voor de nodige circulatie van het water, d.w.z. de zuurstoftoevoer. Dienovereenkomstig is het de belangrijkste component in een zwemvijver.

Het is belangrijk bij het kopen dat u niet alleen aandacht besteedt aan de prestatiewaarden en levensduur, maar ook aan het energieverbruik. Uw vijverpomp draait immers de klok rond, het hele jaar door. Dienovereenkomstig kunnen kleine verschillen in energieverbruik een enorme impact hebben.

➤ Vijverfilter:

Vijverfilters zorgen voor helder en gezond water in de zwemvijver. In dit segment worden vaak al complete vijversystemen aangeboden die vijverpompen en vijverfilters combineren, inclusief verschillende fonteinbevestigingen (voor een fontein), in één apparaat. Dergelijke complete sets bestaande uit waterpartij, pomp en vijverfilter zijn beschikbaar op gartentotal.de.

Bij de aankoop is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de biologische waterbehandeling wordt uitgevoerd met behulp van micro-organismen en andere biologische processen en dat er geen chemische middelen zoals chloor hoeven te worden gebruikt. Anders zul je niet lang van je vissen en planten genieten.

➤ Vijvertechnologie:

De zwemvijvertechnologie is extreem veelzijdig geworden en strekt zich uit van verlichting tot fonteintechnologie, verschillende bubbelende effecten, enz. Denk er echter over na voordat u de zwemvijver creëert, welke technologie u erin wilt opnemen. Tot slot b.v. de onderwaterlichten zijn precies in de zwemvijver gepland.
Wanneer u een zwemvijver plant, is het het beste om een ​​schets te gebruiken om te laten zien hoe u de vijver visueel en met de juiste vijvertechnologie kunt visualiseren.

➤ Vijververzorging:

Een breed scala aan hulpmiddelen is verkrijgbaar in speciaalzaken voor onderhoud van zwemvijvers, zoals Zwemvijverborstels, schepnetten, vijverstofzuigers, waterzuiveraars, etc. Het bereik is echt enorm, daarom kunt u zelf bepalen welke reinigingsapparatuur u wilt gebruiken.

Belangrijk:

Vermijd chemische reinigingsmiddelen altijd zo volledig mogelijk.

➤ Andere:

Deze categorie omvat alle andere aankopen zoals planten, vissen, deknetten, thermometers, enz., Die niet noodzakelijkerwijs voor de zwemvijver noodzakelijk zijn, maar deze natuurlijk visueel aanzienlijk verbeteren. Wat zou een zwemvijver immers zijn zonder planten? Deze zijn belangrijk, alleen al omdat sommigen van hen de vorming van algen in de zwemvijver verminderen (dit omvat bijvoorbeeld lisdodde, calamus en pikeweed). Natuurlijk mag er geen vis ontbreken in een natuurlijke vijver. Andere aankopen zoals een thermometer of afdeknetten zijn echter geen must.

Video: FOAMPARTY Zwembad Die Heygrave (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send