Haagplanten

Schoonmaken van het zwembad - instructies en tips

Pin
Send
Share
Send


Voor meer zwemplezier en ook om hygiënische redenen is het belangrijk dat u uw zwembad schoonmaakt. Hier is een gids en belangrijke tips.

Het schoonmaken van het zwembad is niet moeilijk

Wie droomt er niet van om in de zomer of op warme lentedagen een paar verfrissende baantjes te nemen in hun eigen zwembad in de tuin? De meeste mensen weten echter niet dat dit ook veel werk betekent, wat natuurlijk verkeerd kan worden gedaan.

Alleen een schoon, goed onderhouden en schoon zwembad is een plek om te ontspannen en je terug te trekken - maar de omgeving zorgt ervoor dat je altijd iets moet doen. Om algen te voorkomen, moet u bijvoorbeeld speciale chemische producten gebruiken, zoals op kopersulfaat voor zwembaden.

In dit bericht willen we meer in detail ingaan op hoe u uw zwembad goed kunt reinigen. We gaan in het voorjaar in op basisreiniging, dagelijkse schoonmaak en zwembadreiniging in de winter.

Regelmatige reiniging met een pomp

De eenvoudigste manier is om een ​​krachtige pomp en een combinatie van lichte chemische middelen te gebruiken om ervoor te zorgen dat het water in het zwembad altijd schoon en schoon blijft. Het filter zorgt ervoor dat zelfs grotere vuildeeltjes, evenals bladeren en ondergroei eenvoudig wegvloeien. Het is belangrijk dat de pomp wordt ingesteld met betrekking tot het volume van het zwembad en de benodigde filterprestaties. Overigens wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen twee filtertypen:

Zand Filters:

Een zandfilter filtert met zachte zandkorrels met een zeer kleine korrelgrootte van ongeveer 0,6 millimeter. Laat dit filter elke week ongeveer vijf minuten terugspoelen om alle vuildeeltjes weg te spoelen. Het kijkglas van de pomp geeft informatie over de voortgang van het reinigen in geval van hardnekkig vuil.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Miganeo Speed ​​Clean 7000 zandfilter met timer ... Momenteel geen beoordelingen119,00 €Naar de winkel

Cartridge Filters:

Een cartridge-filter daarentegen is de goedkopere vervanging. Hier vervangt u de patroon of spuit u het filter met de tuinslang. Het is echter belangrijk dat u geen chemische middelen gebruikt, omdat u het filter kunt beschadigen met zogenaamde vlokmiddelen.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Intex - 6 waterfilterpatronen 'A' 168 beoordelingen29,99 € 20,49 €Naar de winkel

»Tip:

Experts adviseren dat de volledige hoeveelheid water minimaal drie keer per dag volledig moet worden gecirculeerd - dit komt overeen met een filterduur van ongeveer 8 uur, wat de standaardprestatie is. Als er ondanks deze maatregelen nog steeds wat vuil is, kunt u een vloerreiniger gebruiken om de vloer te stofzuigen en te gebruiken om deze schoon te maken. En bladeren en kleine dieren die zich op het wateroppervlak verzamelen, kunnen snel worden verwijderd met een schepnet.

Basisreiniging in het voorjaar

Ondanks het gebruik van een pomp, moet u uw zwembad altijd grondig reinigen aan het begin van het badseizoen. Hiervoor heb je nodig:

  • schepnet
  • Bezem / plumeau
  • dompelpomp
  • tuinslang
  • mogelijk een zwembadrandreiniger

Stap 1 - Verwijder bladeren / ongedierte:

Verwijder eerst alles wat op het wateroppervlak drijft met een net. Dit gebeurt relatief snel, dus u kunt snel doorgaan naar de tweede stap.

Stap 2 - Water aftappen:

Voor de volgende stap heeft u nu een dompelpomp nodig. Als u niet over een dergelijke pomp beschikt, moet u het tuincentrum vragen of u er een kunt lenen. Gebruik dit om al het water in het zwembad weg te pompen.

Dit proces duurt nogal lang. Ondertussen kunt u de zwembadrand al reinigen, d.w.z. de tegels vegen, onkruid verwijderen, indien aanwezig, enz.

Stap 3 - Maak het zwembad schoon:

Als het zwembad leeg wordt gepompt, kunt u het beste de rand van het zwembad laten drogen. Dit maakt het voor u veel gemakkelijker om het grofste vuil op te zuigen dat zich op de rand en op de vloer heeft verzameld.

»Tip:

Als er zich een vetlaag op de rand van het zwembad heeft gevormd, kunt u deze het beste reinigen met een speciale zwembadrandreiniger (bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Amazon). Spoel vervolgens alles goed af met de tuinslang.

Stap 4 - vul het zwembad met water:

Als uw zwembad van binnen sprankelend schoon is, kunt u het weer met water vullen.

»Tip:

Het is het beste om een ​​chloortablet toe te voegen (ook verkrijgbaar bij Amazon). Dit voorkomt dat het water snel troebel wordt.

Houd het zwembad in de winter schoon

Zelfs in het koude seizoen heeft een zwembad voldoende onderhoud nodig, vooral als u de basisreiniging aan het begin van de lente zo laag mogelijk wilt houden. Het is belangrijk dat u:

  • kies een pH tussen 7,0 en 7,4.
  • Voer een zogenaamde schokchlorering uit, omdat deze uiteindelijk de vuildeeltjes verwijdert.
  • zorg ervoor dat het waterniveau onder de sproeiers en de skimmer valt.

Belangrijk:

Alle leidingen en de pomp moeten volledig worden geleegd, anders loopt u het risico dat ze na een paar jaar duur moeten worden vervangen.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in:

»Maak zwemvijver - stap voor stap instructies
»Maak een tuinvijver - stap voor stap instructies

Video: Het reinigen van je zwembad (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send