Haagplanten

Tuinvijver in de winter - daar moet je rekening mee houden

Pin
Send
Share
Send


Nu is het weer tijd: de winter staat voor de deur. Maar wat gebeurt er met de tuinvijver in de winter? We zullen je vertellen hoe je het winterbestendig kunt maken.

Zorg voor ijsgaten in de tuinvijver

Wanneer moet u zorgen voor ijsgaten?
Als er een vijver in de tuin is, mag u deze in de winter niet missen. Het water moet in de vijver blijven - vooral als er vissen of planten zijn. Als de tuinvijver wordt geplant, hoeft u in de winter geen ijsgaten te maken, omdat de vijver sowieso nooit volledig zal bevriezen. De planten fungeren als rietjes die kleine ventilatiekanalen vrijhouden.

Als u echter geen planten in de vijver heeft, moet u altijd ijsgaten maken. Een of twee gaten zijn voldoende. De reden hiervoor is dat het water zelfs in de winter met voldoende zuurstof wordt verrijkt en dat extra gistingsgassen kunnen ontsnappen.

Maak ijsgaten - maar hoe?
Om gaten in het ijs te krijgen, kunt u speciale ijsvrije houders kopen van gespecialiseerde winkels of gewoon zelf doen met heet water. Vijverwarmers worden niet aanbevolen, omdat dieren die in de vijver leven, mogelijk te vroeg wakker worden van de stijfheid van de winter en dus kunnen worden verzwakt in termen van gezondheid. Je moet dus een handje helpen en ervoor zorgen dat er altijd voldoende gaten in de ijslaag zijn.

Video: Wat doe je met een bevroren vijver? Tuinieren in de winter. Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send