Perkplanten

Buitenkoelkast - bewaar groenten in de tuin

Pin
Send
Share
Send


Bewaar je groenten in de tuin

Om groenten lang te bewaren, worden ze meestal in de koelkast of kelder bewaard. Hoe zit het als je in plaats daarvan een buitenkoelkast opzet?

Bewaar groenten in de tuin
Als je in de herfst nog steeds groenten zoals selderij, kool, wortelen, uien en andere wortelgroenten oogst, heb je een opslagoptie nodig waarin je de groenten lang kunt bewaren. Naast de koelkast heeft de koele kelder zijn waarde bewezen. Maar dat is niet altijd mogelijk. Daarom kun je de groenten gemakkelijk in de tuin bewaren. Natuurlijk niet alleen dat. Om dit te doen, moet je een beetje sleutelen. We hebben een stapsgewijze handleiding voor u samengesteld over hoe u zelf zo'n buitenkoelkast kunt bouwen.

Een koelkast bouwen voor buitenshuis - stap voor stap instructies:

  1. Je hebt een verzinkte pot nodig. Hierboven worden luchtgaten geboord. Je zou het overal moeten doen.
  2. Nu moet je de pot tot aan de gaten in de grond graven.
  3. Plaats nu een kleimat op de bodem van de pot, maar ondersteboven. Dit houdt het gecondenseerde water uit de groenten. Als de groenten nog steeds groen zijn, moet dit worden verwijderd.
  4. Vervolgens worden de groenten in de pot geplaatst, de holtes worden gevuld met gezeefd zand. Doe er nu een deksel op en bedek het met kreupelhout. De koelkast is klaar voor buiten. De groenten blijven daar enkele maanden.

Video: Hoe lang is je eten eigenlijk houdbaar? (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send