Haagplanten

Bemest het gazon organisch - dit versterkt de grasmat

Pin
Send
Share
Send


Het bemesten van het gazon versterkt op natuurlijke wijze het gras en zorgt voor een weelderig, weelderig groen en beperkt de groei van onkruid aanzienlijk. De vloer wordt ook behandeld.

© Andrea / stock.adobe.com

Gazon als stijlvol designelement is een integraal onderdeel van de hobbytuin. Groen en sterk - dat is wat tuinders willen dat hun gazon is. Alles wat telt is perfect onderhoud van de groene ruimte.

Voorjaarsreiniging met verticuteermachines en kalkstrooiers op het gazon is hierbij een belangrijk aspect, net als de daaropvolgende regelmatige snede. Bemesten is, zoals alle tuiniers weten, net zo essentieel voor een gezond gazon. Maar als het gaat om het kiezen van de "juiste" meststof, zijn er verschillende meningen.

Organische gazonmeststof, die optimaal is afgestemd op de behoeften van groene stapel met zijn voedingsstoffen, wordt steeds populairder.

Organische bemesting - therapie voor het gazon

De organische gazonmeststof is gemaakt van puur plantaardige en dierlijke grondstoffen en bevat geen chemische en minerale stoffen. Het heeft een bijzonder goed effect op de groei van het gazon en vervuilt het milieu niet.

Voor deze kunstmest worden botmeel, gesteriliseerde mest of melasse gebruikt. Deze voorzien de gazonvloer op de lange termijn van belangrijke voedingsstoffen.

Voordat de organische gazonmeststof zijn volledige effect heeft, moeten de voedingsstoffen vrijkomen uit de bodemorganismen. Dit kan echter enkele maanden duren.

Organische gazonbemesting heeft één voordeel ten opzichte van minerale meststoffen. Het behandelt de grond op een speciale manier duurzaam, versterkt de grasmat en geeft het gazon een rijke groene schaduw.

Mogelijkheden om gazon organisch te bemesten

Compost:

De klassieker onder organische meststoffen is compost. Deze allround-meststof is ook ideaal voor gazons omdat hij alle essentiële voedingsstoffen bevat en humus zich ophoopt in de gazonbodem. Dit slaat op zijn beurt voedingsstoffen en vocht in de bodem op.

Bovendien heeft het een speciaal effect voor de hobbytuinier: de portemonnee wordt beschermd.

Voordat de goed verrotte compost voor het gazon wordt gebruikt, moet deze worden gescreend. Ruwe delen van takken of andere organische inhoud kunnen anders een probleem vormen bij het maaien.

Alternatieve geproduceerde gazonmeststoffen:

Soms gooien sommige tuinders hun tuinafval weg op de vuilstortplaats of met de bio-afvalbak. Degenen die zich zorgen maken, kunnen een in de handel verkrijgbare, biologisch geproduceerde gazonmeststof gebruiken. Hiervoor wordt voornamelijk versnipperd plantenafval verwerkt. Deze meststoffen kunnen tegelijkertijd voldoende water opslaan.

Alle plantaardige gazonmeststoffen zijn vrijwel reukloos en kunnen in elk seizoen worden toegepast.

Meststoffen met dierlijke componenten worden niet aanbevolen, omdat uitwerpselen van dieren bijvoorbeeld het gazon verontreinigen met wormen of insecten.

Voordelen van organische meststoffen

Het volgende spreekt voor organische gazonmeststoffen ...

❏... het gras groeit tot een dichte stapel dankzij de organische bemesting. Dus onkruid heeft weinig kans zich te verspreiden en zich op het gazon te verdringen. Bovendien wordt de bodemvruchtbaarheid permanent verhoogd.

❏... in tegenstelling tot minerale grasmest, kan de organische met de hand worden verspreid. Er worden geen bijwerkingen verwacht, omdat de ingrediënten allemaal natuurlijk zijn. Vanwege de krachtige en gezonde grasstructuur verdraagt ​​het droge periodes zonder beter te verbranden.

Video: Mooi gazon in het najaar - DCM Gazonmeststof Najaar (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send