Haagplanten

Het gras op een helling maaien te moeilijk? - 5 alternatieven gepresenteerd!

Pin
Send
Share
Send


Een tuin op een heuvel kan een echte uitdaging zijn. Gazon maaien is bijzonder moeilijk. Hier zijn 5 ideeën om het maaien op de helling gemakkelijker te maken.

© Martin Debus - Fotolia.com Het gras maaien is een onderdeel van het reguliere tuinwerk dat maar weinigen met plezier doen. Aan het begin van een tuinseizoen vecht je er letterlijk voor en in de winter heb je eindelijk je voeten opgestoken. Tussen het midden en het einde is het echter slechts een verplicht ritueel. Maaien is vooral vervelend als het gazon ongelijkmatig is of als u langs de helling moet maaien.

Vooral hellende tuinen vragen om een ​​hoge lichamelijke inspanning. U moet dus de zware apparatuur de helling op duwen en ervoor zorgen dat de grasmaaier niet de heuvel af gaat - zelfs niet als u op sleeptouw bent. Ongevallen komen vaak voor in dergelijke situaties.

Naast lichamelijke inspanning kan het maaien op een helling ook schade aan de grasmaaier veroorzaken. Om dit te voorkomen, is het vooral belangrijk om een ​​alternatief te vinden op steile hellingen.

De hellingtuin maaien - 5 alternatieven voor grasmaaiers

Alternatief 1: Gebruik Sense

Wat in het verleden traditioneel gebruikelijk was, wordt nu zelden geproduceerd. We hebben het over de zeis. Maaien met de grasmaaier gaat uiteindelijk sneller en gemakkelijker. Experts zijn het erover eens: correct opruimen is geen inspanning en beschermt ook de rug.

Dus voordat u bergop en bergaf worstelt met de grasmaaier, moet u liever het traditionele gereedschap weer gebruiken. Let hier echter op de juiste maat. U kunt achterhalen welke criteria u gebruikt om uw geschikte maat te vinden op selbstmachen.de.

Het voordeel van een zeis is dat u kunt maaien, zelfs als het gazon nat is. Met een normale grasmaaier kunt u dat beter niet doen, omdat de clipper anders blijft “plakken”.

»Een kleine tip: Natuurlijk ziet het resultaat er na de eerste keer niet uit als een maaimachine die is gemaaid. Maar na een beetje oefenen zul je zeker meer en meer tevreden zijn met je zintuigen.

Gemakkelijker werken met de bosmaaier
Als u het prettiger vindt en een gelijkmatiger resultaat wilt, raad ik u aan een bosmaaier te kopen - zie marktleider stihl.de. De elektrische tegenhanger van de handsense werkt precies en je bent sneller klaar.

Alternatief 2: Laat de robotmaaier rijden

Een bericht gedeeld door Landlinse (@landlinse) op 13 februari 2018 om 07.59 uur PST

Een robotmaaier is een geweldige uitvinding voor diegenen die hun gazon niet meer met de hand willen maaien. Maar beheert het ook met succes hellingen? Yes! Op voorwaarde dat het een aandrijving heeft die grotere hellingen aankan. Niet iedereen kan dat.

Mijn onderzoek toont aan dat de beste prestaties op hellingen worden geleverd door drie Husquarna-modellen (mooi overzicht op contorion.de). Deze robotmaaiers creëren een hellingshoek van maximaal 45 graden. Ter vergelijking: andere modellen bereiken slechts 25 graden. Naast de betere aandrijving hebben de kleine speedsters een krachtige motor en grotere aandrijfwielen nodig.

Grasmaaiers hebben natuurlijk het voordeel dat ze hun werk helemaal zelf doen. U hoeft in het begin alleen wat tijd te nemen om de grensdraad te installeren en te leggen. De begrenzingskabels zijn belangrijk zodat de robotmaaier weet waar hij kan of moet maaien.

Alternatief 3: schapen als een gazoneter

Een bericht gedeeld door Melanie Schmidt (@ melanie_7180) op 28 maart 2018 om 13:00 PDT

Toegegeven, het klinkt op het eerste gezicht misschien als een grap, maar waarom niet? Als de helling zelden wordt gebruikt, is het een goed idee om een ​​schaap in dit gebied te laten grazen. Schapen houden van vers gras en zullen zeker hun vulling kunnen eten op uw helling. Of je een schaap direct koopt of gewoon leent, het is natuurlijk aan jou. Zelfs als de schapen niet maaien, doet het houden van schapen een beetje werk. Dat moet u niet vergeten en misschien de tips van Landwirtschaft.sachsen.de van tevoren ter harte nemen. In het koude en natte seizoen moet u de schapen bijvoorbeeld een geschikte stal bieden waar ze beschutting kunnen vinden. Bovendien willen de schapen ook iets eten in de winter. Als de weide begraasd is, moet je hem met hooi voeren.

Niet te vergeten: Schapen zijn boerderijdieren. Afhankelijk van het ras leveren ze wol of melk. Als je wilt, kun je het ook gebruiken voor de productie van vlees. Lammeren zijn hiervoor het meest geschikt.

Alternatief 4: verander de helling

Waarom niet iets positiefs uit het negatieve halen? Er heerst zoveel gekheid over de tuinen op heuvels en je kunt er echt indrukwekkende voorzieningen van maken. In het begin betekent dit iets meer werk, zodat u niet steeds opnieuw hoeft te maaien.

Een bericht gedeeld door Helmut Haas GmbH & Co. KG (@haasgalabau) op 7 maart 2018 om 1:38 PST

Hier werd bijvoorbeeld een grote stenen trap gebouwd langs de helling, die eindigt bij een kleine vijver. Het gebied rechts en links van de trap was gevuld met schorsmulch, zodat het onkruid geen kans maakt, want wie wil bergafwaarts zitten en onkruid plukken.

Struiken en planten die weinig onderhoud nodig hebben en behoorlijk expansief groeien, werden in de bedden geplaatst. In het achterste gedeelte was de helling beveiligd met schanskorven.

Een bericht gedeeld door @resenne__ op 16 juli 2015 om 17:00 PDT

Ook hier is een stenen trap een effectieve blikvanger. Het juiste gebied is al uitgerust met alle planten die weinig ruimte laten voor onkruid en grasmaaien is hier ook uitgesloten.

Een bericht gedeeld door @michelles_perlen op 13 juni 2017 om 14:28 PDT

Ik vind deze variant ook erg indrukwekkend. Het hoeft tenslotte niet altijd een helling met een hogere helling te zijn. Hier werden verschillende verhoogde bedden boven elkaar geplaatst. Binnen zijn stenen en klimrozen die naar boven groeien op speciaal geplaatste balken. Het einde wordt gevormd door het planten van stenen, waarvan sommige zijn gevuld met stenen en planten. Gerichte decoratieve elementen zorgen voor een extra blikvanger.

Een bericht gedeeld door Ulla W. (@tgartenfreundin) op 16 maart 2018 om 5:24 uur PDT

De helling als uitkijkplatform? Waarom niet. Hier werd een kleine zithoek met een bank en een tuintrap gebouwd. De mix van stenen, planten en ontspanningszone is een uitstekend alternatief voor het anders noodzakelijke grasmaaien.

Alternatief 5: Laat de bloemenweide groeien

Een bericht gedeeld door Monika Ha (@ monikaha6131) op 22 maart 2018 om 19:30 PDT

De natuur laat ons zien hoe het is, alles hoeft niet altijd nauwkeurig te zijn - zelfs niet in de tuin. Je zult waarschijnlijk het minste werk hebben als je je helling accepteert zoals Moeder Natuur hem heeft gecreëerd. Gebruik een paar vroege bloeiers en combineer ze met een kleurrijk mengsel van weide bloemzaden en je hebt bijna het hele jaar door een weelderige bloeiende helling.

Video: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer Heat Wave English Test Weekend at Crystal Lake (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send