Haagplanten

Nat gras maaien - hiermee moet u rekening houden

Pin
Send
Share
Send


Dagenlang alleen regenachtig weer en maar een paar uur zonneschijn: hoe moet je het gazon maaien? Als u hier enkele belangrijke punten opmerkt, is dit ook mogelijk.

Grasmaaimachine op nat gazon

Iedereen weet dat je het gazon alleen bij droog weer moet maaien. Dit is echter niet altijd mogelijk. De zomer is immers niet elk jaar lekker warm. We hadden ook een paar zomers waarin het bijna alleen maar regende. En zelfs in de late herfst moeten alle groene ruimtes nog een laatste keer worden gemaaid. Als je het lange gras in de winter zou laten staan, zouden sneeuw en vorst de stelen naar beneden duwen. En dit betekent op zijn beurt dat de belasting op de grond de onderliggende wortels zou verstikken. Aanbevolen waarde: Gazon in de winter - geen toegang!

Vooral in de herfst regent het echter vaak meerdere dagen achter elkaar, zodat we vaak geen droge periode vinden om het gazon een laatste maai te missen voor de winterrust. In uitzonderlijke gevallen kunt u het gras dus ook bij nat weer maaien als u op enkele speciale functies let.

Hoe nat gras goed te maaien

➜ Maai het gazon, mulch niet:

Eén ding is uiterst belangrijk: bij nat weer kunt u alleen het gazon maaien, nooit mulchen. In dit geval zouden de natte grasresten anders op het groene gebied blijven. Het is niet alleen zwaar, het fungeert ook als een dekking. En dat heeft op zijn beurt twee nadelen: ten eerste zou het licht niet langer de grassprieten onder de afdekking bereiken en ten tweede zou het aanhoudende vocht snel tot verrotting leiden. Het is daarom uiterst belangrijk dat u altijd een opvangmand gebruikt wanneer u het natte gazon maait. Leestip: recycle groen afval - 4 slimme recyclingtips.

En terwijl we het hebben over de verzamelmand: deze moet robuust zijn, want nat gras weegt natuurlijk veel meer. Als gevolg hiervan is het maaien van een nat gazon veeleisender. Wacht daarom niet tot de grasvanger helemaal vol is, maar maak hem van tijd tot tijd leeg. Aan de ene kant is maaien minder inspannend en aan de andere kant is er geen onnodige druk op het gazon.

➜ Ga het gazon niet op voordat u maait:

Betreed het natte groene gebied niet voordat u maait, maar ren altijd achter de grasmaaier aan. Als u dit niet doet, worden de stelen naar beneden gedrukt en zijn ze dan niet meer bereikbaar met de messen. Als het gras al plat is van de regen, is het het beste om een ​​hark te pakken voordat u gaat maaien en de messen weer recht te maken.

➜ kies de juiste maaihoogte:

Het is waarschijnlijk noodzakelijk om het vochtige maaisel van tijd tot tijd te verwijderen, omdat de messen daar vaak vast komen te zitten. Het is ook zinvol om de maaihoogte iets royaler in te stellen en deze vervolgens in een tweede keer te reduceren tot de werkelijke. Dit heeft ook het voordeel dat het gazon een beetje kan opdrogen voordat het de tweede ronde ingaat.

Video: Wetlands Harvesting Equipment by Hanze Wetlands BV. (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send