Plantenziekten

Sneeuwschimmel in het gazon - Hoe een plaag te voorkomen

Pin
Send
Share
Send


Sneeuwschimmel kan het hele jaar door voorkomen

Wat in geen enkele tuin mag ontbreken, is een goed onderhouden gazon. Telkens weer kan zich sneeuw in het gazon verspreiden.

Cirkelvormige bruine vlekken in het gazon
Als u een goed onderhouden gazon in de tuin wilt hebben, moet u er veel voor doen. Het gazon moet regelmatig worden gemaaid en uiteraard ook goed worden verzorgd en bemest. Desondanks kan het altijd gebeuren dat het gazon beschadigd is. Sneeuw schimmel is bijzonder wijdverbreid. Er verschijnen cirkelvormige bruine vlekken, die worden omgeven door een witte rand. Het gazon krijgt deze ziekte vooral in de winter, wanneer het erg mild en vochtig is. Maar de sneeuwschimmel kan ook de rest van het jaar verschijnen, bij voorkeur op schaduwrijke en vochtige plaatsen.

Voorkom sneeuw in het gazon
U kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld in genoemde gebieden geen gras te zaaien. U moet uw gazon twee keer per jaar verticuteren, zodat het goed wordt geventileerd. Het is belangrijk dat u bij het selecteren van de zaden op de kwaliteit let. Als je de sneeuwvorm in de tuin hebt, hoef je alleen maar te wachten op een warmere periode, dan verdwijnt deze meestal vanzelf, gewoon wachten en het drinken van thee helpt hier.

Video: to: Een sterke grasmat in de winter: Najaarsbemesting, DCM MIX6, DCM ACTIVO (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send