Haagplanten

Het gazon zaaien - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Heb je een nieuwe tuin aangelegd of helemaal opnieuw ontworpen en moet je nu een nieuw gazon zaaien? Geen probleem, want nieuw gras zaaien is geen wetenschap.

U moet het gazon regelmatig water geven

Een tuin zonder gazon is als een zwembad zonder water. Omdat het het gazon is dat een tuin maakt tot wat het is. Maar soms gebeurt het gewoon dat het gazon er na verloop van tijd niet mooi uitziet. Of hij leed veel toen hij de tuin opnieuw inrichtte. Er zijn ook kale plekken die constant moeten worden opgevuld. Dan is het tijd om het gazon opnieuw te maken.

Wanneer moet je gras zaaien?

De beste tijd om grasvelden opnieuw te zaaien is in april, mei en september. In geen geval mag u het gazon te laat zaaien, omdat overmatige hitte de groei kan beïnvloeden. Zaai daarom geen gazonzaden in de zomer. Het is het beste om de onderstaande instructies te volgen.

Hoe gazon correct te zaaien

❶ Bereid de vloer voor:

Allereerst moet u de grond voorbereiden voor het zaaien. Dat betekent: pak een schop en graaf diep in de grond. Je kunt alle wortelresten en stenen meteen verwijderen.

❷ Rake aarde glad:

Nu moet je de aarde glad maken met een hark. Daarna moet je de vloer ongeveer een week laten rusten. Als de grond gedurende deze periode ergens inzakt, kunt u de hobbels onmiddellijk repareren. Dit geeft u later een vlak gazon.

❸ Maak de grond waterpas:

Nu hebt u treeplanken nodig om het oppervlak waterpas te maken. Ren dan over het hele gebied. Als dit een vrij groot gebied is, is een tuinroller meer aanbevolen, omdat het werk natuurlijk veel sneller is. Je kunt zo'n roller van een tuinwinkel lenen.

❹ zaaien gazon:

Nu moet je wachten op een windstille dag. Vervolgens kunt u de gazonzaden oppakken en ongeveer 20 gram per vierkante meter strooien. Bijzonder eenvoudig en vooral gelijkmatig zaaien kan met de hand worden gedaan met een strooier of deze universele strooier.

❺ Geef het gazon regelmatig water:

Regelmatig water geven is noodzakelijk. Laat de grond tijdens de groeifase echter nooit uitdrogen. Als het niet regent en u zelf water moet geven, mag u nooit met een harde straal werken, omdat dit de jonge grassprieten kan beschadigen. Iedereen die dit doet, heeft binnen enkele weken een nieuw, mooi gazondeken. Leestip: geef het gazon goed water - hoe het werkt!

Video: Hoe kan ik een gazon zaaien? - (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send