Haagplanten

Vechten tegen gazonvlekken - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Bodemplagen zijn meestal verantwoordelijk voor de vlekken

Als er bruine vlekken in het gazon verschijnen, is dit meestal een indicatie van grondplagen. Ontdek hier hoe u de vlekken op het gazon kunt bestrijden.

Bodemplagen zijn meestal de schuldige
Vooral als dergelijke plekken een niet te groot gebied beslaan, zijn het bodemplagen. Als alternatief kan overmatige blootstelling aan de zon ook de schuld zijn. Dan zouden de vlekken groter zijn of vaker verschijnen. Vooral als het gazon veel onkruid heeft, erg dicht is en, als het nog vochtig is, deze vlekken kunnen worden veroorzaakt door de weideslakken. De dieren leggen hun eieren in het gazon en de larven eten dan de wortels van het gras.

Weideslang en cockchafer
De larven zijn met het blote oog te zien. Dus je kunt ze verzamelen vooral in de schemering of wanneer het regent. De eieren worden gelegd in de maanden augustus en september, gedurende welke tijd het beste is om het gazon bijzonder kort te houden en vaker te maaien. Naast de slangen kunnen ook witte larven verantwoordelijk zijn voor de vlekken. Deze larven van de cockchafer, tot zes centimeter groot, leven net onder de grond en voeden zich ook met de wortels. Ventileer de grond goed en hak voldoende.

Pin
Send
Share
Send