Haagplanten

Gazon in de winter - geen toegang!

Pin
Send
Share
Send


Als u in de winter naar de tuin moet, moet u niet op het gazon stappen. Vooral als er vorst is, omdat het gazon vooral in de winter wordt blootgesteld aan stress.

Stap niet op uw gazon in de winter

Als de winter aanbreekt, moet u helemaal niet op het gazon stappen. De bevroren stengels kunnen heel snel breken als je er in de winter op loopt. Hoewel dit geen gebroken been is, kon het in het voorjaar worden opgemerkt omdat er nauwelijks gras groeit op deze plaatsen. Door het gazon te betreden, wordt ook de bodemstructuur verdicht. Dit creëert kale plekken. Dit alles natuurlijk alleen als de grond bevroren is.

Gazon is zeer vatbaar voor schade in de winter

Over het algemeen is het gazon in de winter zeer gevoelig voor beschadiging. Rijp alleen kan het gazon zeer ernstig beschadigen. Wanneer zich ijskristallen op de bladeren vormen, wordt het water ervan verwijderd. Bij temperaturen onder nul bevriest het water tussen de cellen ook, waardoor ze ernstig worden beschadigd. Wanneer de zon schijnt, verdampt het water bovenaan het gras. Het water is echter nog steeds bevroren in de grond, zodat het gazon geen water naar de top kan transporteren. Het resultaat: het gazon droogt uit.

Onze tip: legplanken op het gazon

Maak alsjeblieft niet de fout te geloven dat een paar warme zonnestralen voldoende zijn om de grond te ontdooien. Men denkt vaak dat temperaturen boven het vriespunt de grond snel weer zouden ontdooien. Maar dit is niet het geval. Als u nog steeds op het gazon moet stappen omdat u naar de schuur of iets dergelijks wilt gaan, probeer dan treeplanken op het gazon te plaatsen. Dit verdeelt het gewicht gelijkmatiger en er zijn geen individuele drukpunten. Het gazon zou er in het voorjaar immers weer mooi uit moeten zien.

Bereid het gazon goed voor op de winter

Als de winter langzaam komt, is het tijd om het gazon met speciale zorg te helpen tijdens het koude seizoen. Nu is er alles te doen:

Maai het gazon voor de laatste keer:

Als het 's nachts nog steeds niet erg koud is, blijft het gazon groeien en moet het dienovereenkomstig worden bijgesneden. Vanaf half oktober wordt het meestal echter zo koud dat het gazon overwintert en stopt met groeien. Dan moet u het nog een laatste keer maaien. Het is nu belangrijk dat u het gazon heel kort maait. Een lengte van 4 centimeter wordt aanbevolen.

Waarom zo kort? Omdat de grassprieten, als ze te lang zijn, worden platgedrukt door de sneeuw. En dat kan op zijn beurt ervoor zorgen dat schimmels en ziekten zich verspreiden. Bijvoorbeeld sneeuw schimmel. Daarom moet je absoluut de knipsels verwijderen. Hetzelfde geldt voor bladeren. Als een schimmel zich eronder of andere ziekten verspreidt, zullen zich bruine of zelfs kale plekken in het gazon vormen.

Bemest gazon:

Zodat het gazon het koude seizoen ongeschonden overleeft, moet u het voorzien van een extra portie voedingsstoffen. Het is het beste om een ​​herfstmeststof met een langdurig effect te gebruiken (bijv. Hier verkrijgbaar). Deze bevat veel kalium, wat op zijn beurt het immuunsysteem van het gazon versterkt. Bemest het gazon voor de laatste maaibeurt. Dus rond begin oktober.

Scarificeer het gazon:

Zelfs als het gazon winterbestendig is, heeft het lucht nodig om te circuleren. Scarificeer uw gazon opnieuw voor de winter. Zet de messen echter niet te diep zodat de wortels van het gazon niet worden beschadigd. Het is het beste om het gazon in september te verticuteren, zodat het nog voldoende tijd heeft om te ontspannen tot de winter.

Video: Het gazon mooi en groen in 1 dag per seizoen (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send