Haagplanten

Verwijder paddestoelen uit het gazon

Pin
Send
Share
Send


Wiet in het gazon is een doorn in het oog van veel amateur-tuiniers. Als er dan paddestoelen verschijnen, worden pogingen gedaan om de situatie met alle mogelijke middelen onder de knie te krijgen.

Champignons in het gazon zijn vaak een doorn in het oog

Bekijk 's avonds het prachtige groene gazon en vervolgens' s ochtends: het gazon zit vol met paddestoelen. Op zichzelf is dit geen slechte zaak, maar voor veel tuinbezitters is het een lelijke toestand als kleine paddenstoelen overal in het gazon ontspruiten. Vooral wanneer de zogenaamde hoedenpaddestoelen in een cirkel verschijnen. Men spreekt dan van een heksenring. Het is niet zo moeilijk om er vanaf te komen. U hoeft slechts een paar belangrijke punten te overwegen.

Oorzaken van schimmels in het gazon

Schimmels in het gazon komen voor wanneer de grond weinig voedingsstoffen bevat, de gazons zwaar gematteerd zijn of wanneer de grond te vochtig is. Wateroverlast of overmatig water geven heeft meestal wateroverlast veroorzaakt, wat dan ideale omstandigheden biedt voor de schimmels bij warme temperaturen. U kunt ook het probleem met gras krijgen. Dit probleem is vooral te wijten aan het hoge aandeel organisch materiaal in het grassubstraat.

Je moet dit nooit doen tegen de paddenstoelen

Een grote fout die velen maken is om de paddenstoelen op het gazon te laten staan ​​of ze met een grasmaaier te maaien. Je moet dit zo ver mogelijk vermijden, omdat dit de sporen over een groot gebied verspreidt en de schimmels zich alleen nog meer verspreiden. Verwijder daarom de vruchtlichamen voordat u gaat maaien.

Dus je raakt de paddestoelen kwijt

Belucht het gazon:

Om wateroverlast op het gazon te voorkomen, is het raadzaam om het gazon te beluchten, d.w.z. te beluchten. Het is het beste om een ​​speciaal beluchtingsapparaat te gebruiken. Het is een apparaat dat spikes aan de onderkant heeft en dus de bodem perforeert. Als alternatief kunt u ook schoenen met gazons gebruiken die zolen met spikes hebben. Dan moet je gewoon over het gazon lopen. U kunt hier meer informatie vinden over alle beluchtingsapparaten. Overigens is de beste tijd voor beluchting de lente tussen maart en mei of de herfst tussen september en oktober.

Scarificeer het gazon:

Het doet ook geen kwaad als u het gazon eenmaal per jaar in het voorjaar (maart tot mei) of in de herfst (september tot oktober) verticuteert. Dit werkt het beste met een elektrische verticuteermachine, die u kunt lenen in elk bouw- en tuincentrum. Dit apparaat heeft messen die bij het verticuteren verticaal in de grond doordringen en de grond losmaken. Je kunt hier lezen hoe je goed kunt doorgaan met verticuteren.

Bemest gazon:

Champignons in het gazon kunnen ook een teken zijn van een tekort aan voedingsstoffen. Het kan dus geen kwaad om het gazon te behandelen met een stikstofhoudende meststof met langzame afgifte. Wij bevelen b.v. Compo-gazonmeststof met langdurig effect (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar). Het is geschikt voor speel-, sport- en decoratieve gazons en zorgt met zijn langetermijneffect voor een dicht, weelderig groen gazon dat mos en onkruid tart.

Het gazon begrenzen:

De paddestoelen gedijen bijzonder goed op zure grond. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om de grond van het gazon te kalkeren, omdat kalk de pH van de grond verhoogt. Hoeveel u moet kalkaanslag wordt onthuld door een zogenaamde grondtest (hier is een gids). Met lichte zandgronden hoeft u slechts een beetje kalkaanslag te maken. Met een lichte grond met een pH van minder dan 5,5 volstaat 150 gram per vierkante meter. Voor leemachtige grond moet dit 300 gram per vierkante meter zijn. Als de grond een pH van meer dan 6,9 heeft, hoeft u geen kalkaanslag te geven.

Video: Hoe bestrijd ik onkruid en mos in mijn gazon? HOE?! Welkoop (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send