Perkplanten

Katten de tuin uit rijden - 5 effectieve tips

Pin
Send
Share
Send


Gebroken planten, uitwerpselen in bed - katten zijn schattig, maar vaak een horror voor tuiniers. Hier zijn 5 tips over hoe katten uit de tuin te verdrijven.

Kat in de tuin! Verworven door de buren en nu hinder op vreemd land - © Massimo Cattaneo - Fotolia.com

Veel katten behoren duidelijk tot de ongenode gasten in een aantal goed onderhouden tuinen. Vooral omdat ze vaak een onaangename geur achterlaten in de bloem- en groentebedden, die sommige planten enorme schade toebrengen en ze soms zelfs volledig laten sterven. Een reden waarom zelfs professionele tuiniers een verscheidenheid aan methoden gebruiken die veilig zijn voor katten en het landschap om ongewenste kattenbezoeken in hun eigen tuin te voorkomen. Deze methoden en tips worden hier in meer detail gepresenteerd.

5 effectieve tips om katten weg te jagen

Tip 1 - Bestrooi peper / koffiedik:

Het verspreiden van peper wordt nog steeds aanbevolen als een beproefd huismiddeltje voor andere katten in de tuin. Als het weer goed is (weinig wind, geen regen), strooi de heetst mogelijke peper, of andere hete kruiden, in de bedden. De meeste katten snuffelen uitgebreid in de grond voordat ze een geurmerk vestigen. Pepper schrikt ze af en ze zoeken snel naar afstand.

Als alternatief kunt u ook koffiedik in de bedden verdelen. Katten houden ook niet echt van deze geur. Nog een voordeel: u bemest uw bedden op deze manier.

Tip 2 - Waterstraal:

Je kunt de katten ook uit de tuinslang likken met een krachtige waterstraal. Zwerf een vreemde kat door je tuin, open gewoon de tuinslang en richt de waterstraal naar de kat, maar niet direct op een kat gericht! Bij herhaald gebruik zal de kat dit gebied zeker in de toekomst vermijden, we weten tenslotte allemaal dat katten behoorlijk bang zijn voor water (leestip: waarom zijn katten bang voor water?).

Tip 3 - pis off plant:

Sinds enkele jaren biedt de tuinhandel de Verpiss-Dich plant (harpstruik) aan, die in het midden van bedden kan worden gebruikt om ongewenst kattenbezoek te voorkomen. De reden hiervoor: de brandnetels van de plant bevatten etherische oliën zoals menthol en katten houden helemaal niet van deze geur.

Met deze tip dood je twee vliegen in één klap: aan de ene kant heb je nieuwe planten in de tuin en aan de andere kant raak je de onbeminde katten kwijt.

Tip 4 - Cat Fright:

Ondertussen worden ook elektronisch bediende apparaten aangeboden, die een alarmgeluid afgeven dat vooral onaangenaam is voor katten (deels op basis van echografie) zodra een kat de geïntegreerde bewegingsmelder nadert. U zult b.v. Riep kattenangst. Aan de ene kant zijn dergelijke apparaten enigszins duur om te kopen, maar aan de andere kant zijn ze behoorlijk effectief in het wegjagen van katten. Producten van hoge kwaliteit kunnen zelfs buiten blijven in alle weersomstandigheden.

Een dergelijke kattenkoorts kost tussen de 20 en 60 euro, afhankelijk van de fabrikant, maar is in de meeste gevallen vrij effectief.

Mijn ervaring
Dit apparaat is erg populair voor de ultrasone versie. Ik zweer daarentegen dat ik mezelf tegen katten verdedig met een waterstraal (zie foto links). Daar heb ik dit apparaat voor gekocht.

Het wordt in de grond gestoken en verbonden met een tuinslang. Een bewegingsmelder registreert de kat en richt de straal op het dier. Werkt prima!

Het is het beste om je ogen open te houden tijdens het winkelen. Soms worden deze apparaten momenteel aangeboden. Vaak is het echter ook de moeite waard om op voucherpony.de te kijken voor een koopje of vouchers voor huis en tuin. Anders laat u dit apparaat gewoon cadeau geven.

Tip 5 - Kattenkorrels:

Ook verkrijgbaar in speciaalzaken is een kattengranulaat, dat meestal een zeer intense geur van knoflook afgeeft. Verspreid het in de bedden, katten vermijden uw tuin op zijn minst op de lange termijn.

Als alternatief kunt u ook vers gehakte uien of teentjes knoflook in de tuin leggen.

Video: Test: Krasverwijderaars (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send