Kruiden

Een koraalstruik onderhouden: belangrijke onderhoudsinstructies voor prachtige planten

Pin
Send
Share
Send


Koraalstruiken zijn eigenlijk vrij veeleisend. Je hebt nog steeds wat zorg nodig om krachtig te groeien en prachtige bloemen te ontwikkelen.

Koraalstruiken zijn niet veeleisend

Met goede zorg en op de juiste locatie produceert de koraalstruik prachtige bloemen. Het is in principe niet veeleisend, maar heeft veel zon en veel water nodig. Dan verrukt hij ons in de zomer met tot 20 centimeter lange, opvallend gevormde bloeiwijzen.

Hoe zorg je goed voor een koraalstruik

❍ Haal koraalstruik uit de winterslaap:

Haal de plant in maart uit de koele winterkwartieren. De koraalstruik ontspruit niet tot laat, dus je kunt hem vooruit in de kamer rijden. Het is het beste om het tegen een helder raam te plaatsen zonder de felle middagzon. Geef het eerst heel weinig water zodat het weer aan het water went. Dit is het juiste moment om te verpotten als de oude pot te klein is geworden. Dit hoeft niet elk jaar, afhankelijk van de grootte, de koraalstruik om de twee tot vier jaar te verpotten. Leestip: verpotten van de koraalstruik: stapsgewijze instructies.

Vanaf mei kan de koraalstruik dan naar buiten. Een zonnige tot volle zon plaats is het beste. Hij kan dan gemakkelijk tot oktober buiten blijven. In zeer milde gebieden kunt u de koraalstruik zelfs in de tuin planten.

❍ Bezuinigen:

Sommige tuiniers raden aan om de jaarlijkse scheuten die zich in de herfst op de stam hebben gevormd, te verminderen. Maar dan kan het gebeuren dat de naderingen opdrogen in de winter en niet opnieuw ontspruiten in de lente. Het is daarom beter om de scheuten niet tot de lente in te korten.

❍ gieten:

Geef regelmatig water en verhoog de waterinname nog meer wanneer de koraalstruik bloeit. Op zeer warme dagen heeft hij zelfs 's ochtends en' s avonds water nodig. Goede afvoer en juiste afvoer in de emmer is belangrijk om wateroverlast te voorkomen. Met een mulchlaag rond de romp voorkom je dat teveel vocht verdampt.

Wanneer de bloei ten einde komt, geef je minder geleidelijk water. Dus de koraalstruik kan zich goed aanpassen aan de volledig droge winterslaap. Uitzondering: jonge planten worden in de winter licht vochtig gehouden.

❍ Bemesten:

Voeg in de groeifase, terwijl de knoppen worden gevormd, elke twee weken vloeibare meststof toe aan het irrigatiewater. Als de struik bloeit, moet deze elke week worden bemest, dan bloeit hij betrouwbaar van juni / juli tot de herfst.

❍ Verwijder verdorde bloemen:

De struik produceert continu nieuwe bloemen gedurende de zomer. Verwijder de verdorde bloemen regelmatig. Wanneer de vervaagde delen worden verwijderd, heeft hij voldoende sterkte voor de nieuwe bloemen.

Video: Een eigen fruitboomgaard in je achtertuin (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send