Haagplanten

Een spar onderhouden - alles met betrekking tot locatie, substraat, kunstmest en winterbescherming

Pin
Send
Share
Send


De kamer fir met zijn speciale uiterlijk snijdt een goed figuur in elke emmer. Ze hebben echter ook een beetje zorg nodig om te gedijen.

In dit land groeit de Norfolk-spar vaak in emmers. Een speciale attractie van deze plant is de symmetrische opstelling van de takken.

Hoewel de plant geen intensieve zorg nodig heeft, zijn sommige randvoorwaarden bijzonder belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Dit omvat een heldere locatie, seizoensgebonden bewatering en bemesting, vorstvrij overwinteren en het juiste substraat. Lees verder voor meer informatie.

4 verzorgingstips voor een gezonde groei van de spar

Plaats

De dennenboom gedijt het beste op een heldere, warme locatie met bescherming tegen de felle middagzon. De feel-good temperatuur van de Exotin ligt rond de 22 ° C. U kunt het buitenseizoen op het balkon of terras beginnen zodra de thermometer regelmatig tot 15 ° C stijgt en er geen nachtvorst meer te vrezen is.

Onderlaag

Los, permeabel en licht zuur: dit is de manier waarop de spar zijn substraat het beste vindt. Meng gewoon een beetje turf en een beetje zand onder gewone potgrond en je hebt de optimale mix klaar. U kunt ook drainage toevoegen om de waterafvoer te optimaliseren.

Gieten

Overvloedig in de zomer, zuinig in de winter: met deze regel bent u perfect wanneer u de spar water geeft. De plant is gewend aan uitgebreide natte en droge fasen in zijn natuurlijke thuis op het eiland Norfolk. Deze periodes zijn ongeveer hetzelfde als onze warme maanden van april tot september en de koude maanden van oktober tot maart. Wateroverlast is echter nooit gezond voor de spar. Zodra er meer dan een dag water in de schotel is, moet u het aftappen. Anders bestaat het risico van wortelrot.

Bevruchten

Bemest de zilverspar alleen tijdens de groeiperiode van de huid van het late voorjaar tot het vroege najaar. Vloeibare meststof voor groene planten, die u om de veertien dagen in het irrigatiewater doet, voorziet de karper van voldoende voedingsstoffen. Gebruik geen producten met een hoog stikstofgehalte.

Overwinteren

Karperbomen verdragen geen vorst en houden niet van duisternis. Kies daarom tussen oktober en maart een heldere, koele maar vorstvrije plaats als winterlocatie. Temperaturen van 10 ° C

Video: Hoe start ik met Bonsai? (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send