Haagplanten

Asperges verzorgen - belangrijke informatie over locatie, bodem, water geven en bemesten

Pin
Send
Share
Send


Sierasperges zijn de perfecte plant, vooral voor onervaren hobbytuiniers. Maar dat betekent niet dat u er niet voor hoeft te zorgen. Hij heeft wat verzorging nodig.

Sierasperges hebben gevederde bladeren De sierasperges of asperges densiflorus is een kamerplant met weinig eisen. Het heeft een heldere locatie nodig zonder direct zonlicht en bij voorkeur elke dag water. In de zomer kan de filigraan groene plant naar buiten bewegen als je er een geschikte plek voor hebt. Anders is de decoratieve asperge erg zuinig. Je hoeft niet eens veel aandacht te besteden aan water geven en bemesten.

De ideale locatie voor de asperges

Veel helderheid is erg belangrijk voor de decoratieve asperges. Vermijd direct zonlicht. Vooral in de zomer kunnen de bladeren snel geel, bruin of uitdrogen. Milde winterzon is echter niet schadelijk voor de asperges. Als het te donker is, lijden de delicate blaadjes ook alsof de zon te veel is en uiteindelijk valt. In de zomermaanden kunt u de decoratieve asperges op het terras of balkon plaatsen op een plek beschut tegen de wind. Hij houdt helemaal niet van wind en tocht.

In de kamer bevindt de decoratieve asperges zich gunstig op een oost- of westraam. Zuidelijke ramen moeten rond het middaguur in de zomer worden overschaduwd. Grote planten voelen comfortabel aan in een ruime kuip en kleinere sierasperges kunnen op de vensterbank worden geplaatst als er geen radiator onder is. Met zijn overhangende ranken is de decoratieve asperge in een hangende mand een decoratieve blikvanger.

Tip:
Overigens maakt de decoratieve asperge een prachtige indruk in de badkamer - mits de badkamer een groot raam of een dakraam heeft. De hoge luchtvochtigheid zorgt voor weelderig groen.

In de winter is een lichte, vrij koele locatie ideaal. Deze optie is echter vaak niet beschikbaar. Verminder vervolgens het water geven zoals gewoonlijk, maar blijf de bladeren met water besproeien. Dus de sierasperges kunnen de winter goed door.

Dit is hoe de aarde zou moeten zijn

Normale potgrond is voldoende. Je kunt ook compost toevoegen aan het substraat. De pot moet ook groot genoeg en stabiel zijn, omdat de sierasperge veel sterke wortels ontwikkelt en relatief snel groeit. Met een voldoende grote container voorkom je dat de wortels te snel aandrukken en voorkom je te vaak verpotten. Aanbevolen waarde: decoratieve asperges planten - stap voor stap uitgelegd.

Dus giet en bemest de sierasperges op de juiste manier

Water geven:

Giet veel! Dat is de basisregel voor gezonde sierasperges. In de groeifase van lente tot herfst heeft de plant veel water nodig. In de zomer, met meer zon en hogere temperaturen, zelfs dagelijks. Bodem- en wortelkluiten mogen niet uitdrogen, er mag zich echter geen wateroverlast vormen. Daarom moet u ook overtollig water dat zich in de onderzetter verzamelt na het water laten weglopen. In de winter kunt u de watervoorziening verminderen. Oud, kalkarm kraanwater of regenwater is het meest geschikt.

Voor volledige bevochtiging, is het het beste om de pot in een grote emmer te doen en deze om de paar weken onder te dompelen. Het regelmatig sproeien van de bladeren met water wordt ook beloond met groei en gezondheid!

Tip:
Ben je vergeten te schenken? In de meeste gevallen kan de decoratieve asperges nog steeds worden opgeslagen. Snijd de ranken ver terug en geef de plant water. Als de kluit nog intact is, zal de sierasperge opnieuw ontspruiten.

Bemesten:

Tijdens het belangrijkste groeiseizoen moet u ook om de twee weken een vloeibare meststof voor groene planten toedienen. In de winter is het voldoende om elke zes weken te bemesten.

Video: Tuin bemesten: wanneer en hoe? - (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send