Haagplanten

Zorg voor gouden papavers - alles over locatie, bodem, water geven en bemesten

Pin
Send
Share
Send


Iedereen kent de knalrode papaver. Kent u ook gouden papavers? Het bloeit heldergeel en zonder veel zorg.

Goudpapaver is heel gemakkelijk te verzorgen

Gouden klaproos in Californië voelt zich het meest comfortabel op warme, zonnige locaties. Om het zijn mooie goudgele bloei te laten ontwikkelen, moet je het met de juiste zorg ondersteunen. Zorg ervoor dat je een lichte, zandige grond hebt met een goede drainage voordat je gaat planten. De juiste hoeveelheid water en kunstmest is dan belangrijk. Want als je hier iets verkeerds doet, moet je erop rekenen dat de gouden klaproos niet fantastisch gedijt.

Dit is hoe de vloer zou moeten zijn

Zaai niet alleen, maar kijk van tevoren naar de grond - dan zul je zien of de gouden klaproos in jouw tuin gedijt. Het substraat moet zandachtig korrelig tot zandachtig leemachtig zijn, arm aan voedingsstoffen en permeabel.

Goudpapaver heeft ook naar beneden veel ruimte nodig, omdat de wortels tot 30 centimeter lang worden. Als je het in een emmer plant, moet de container diep zijn. De beste manier om normale potgrond te verbeteren is met zand, geëxpandeerde klei of lavagranulaat, dan wordt het goed doorlatend. Een drainagelaag op de bodem van de pot is ook belangrijk. Plaats een waterdoorlatend vlies tussen de afvoer en de ondergrond om te voorkomen dat de grond zich met de afvoer vermengt.

Als u liever jonge planten binnenshuis wilt (instructies hier), kunt u het beste vanaf februari beginnen met zaaien. In september en ook vanaf maart kunt u de gouden papaver ook direct in het veld zaaien. Omdat de planten lange tapwortels vormen en later moeilijk te transplanteren zijn, is het beter als je veel zaait en de jonge planten uitdunt.

Hoe de gouden maanzaad goed te gieten

Je moet jonge planten regelmatig water geven. Later is de normale regen genoeg. Alleen als het in de zomer lange tijd erg heet en droog is, moet je het af en toe water geven. Geef vervolgens alleen water in het wortelgebied. Dit beschermt de delicate bloemblaadjes.

Gouden maanzaad in de emmer moet daarentegen vaker worden gegoten. De bovenste laag aarde had al uitgedroogd moeten zijn. Geef vervolgens krachtig water en verwijder het overtollige water uit de onderzetter.

Bemesting alleen in uitzonderlijke gevallen

De gouden papaver doet het meestal zonder kunstmest. Pas als de grond erg onvruchtbaar is, moet je in het voorjaar meststoffen met een langzame afgifte op de grond verspreiden. Hoornchips of hoornmeel zijn goed geschikt. Ongeveer een tot twee handenvol per vierkante meter zijn optimaal.

Gouden maanzaad in de emmer krijgt eenmaal per maand wat vloeibare meststof. Je kunt ook kunstmeststokken gebruiken.

Verdere zorgmaatregelen

Je hoeft de gouden klaproos niet te snijden. Verwijder altijd de vervaagde delen.

Voor zelfzaaien kunt u sommige bloemen laten voor zaadvorming. In milde regio's ontwikkelen goudpapavers zich soms zelfs van een eenjarige plant tot een vaste plant. Laat de dode bladeren altijd als winterbescherming op de plant en verwijder ze pas in de lente.

Let op: De gouden klaproos is giftig. Draag daarom altijd handschoenen!

Pin
Send
Share
Send