Haagplanten

Zorg voor nootmuskaatpompoenen - dit is hoe de pompoenen bijzonder groot worden

Pin
Send
Share
Send


Nootmuskaat kan tot 40 kilogram wegen. Dit echter alleen als alles correct in de zorg is gedaan en hij niet door ongedierte is besmet.

De nootmuskaatpompoen heeft regelmatig water nodig Pompoenen behoren tot de onderhoudsvriendelijke en veeleisende planten, net als de nootmuskaatpompoen. Als het eenmaal ontspruit, is er geen behoefte aan uitgebreid onderhoud. Hij gedijt heel goed, zelfs met onervaren tuiniers.

Het beste is dat je vaak wordt beloond met een rijke oogst voor de kleine moeite die je erin steekt. De pompoenen zijn niet klein, ze kunnen een gigantisch gewicht van 40 kg bereiken - per pompoen natuurlijk.

Het werkt echter niet zonder zorg of, beter gezegd, een beetje opmerkzaamheid.

4 verzorgingstips voor de nootmuskaatpompoen

Giet - maar correct

Zonder voldoende water zal uw nootmuskaatpompoen geen prachtige vruchten ontwikkelen. Geef daarom dagelijks water en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

Fouten sluipen echter naar binnen tijdens het casten. De nootmuskaatpompoen - net als pompoenplanten in het algemeen - heeft delicate bladeren die gemakkelijk beginnen te rotten. Het is daarom niet aan te raden om de tuinslang boven de pompoen te houden en op deze manier water te geven. Het is beter om de grond direct rond de pompoen nat te maken.

»Tip: Giethulpmiddelen zoals begraven klei-bloempotten zijn ideaal voor de nootmuskaatpompoen. Je kunt ook een langere afwezigheid overbruggen door een waterfles ondersteboven naast de pompoen in de grond te plaatsen en met water te vullen. Het water sijpelt langzaam de grond in.

Snijd grote bladeren en steun de nootmuskaatpompoen

Grote bladeren zien er prachtig uit, maar laat de nootmuskaatpompoen uitlekken. Snijd daarom bijzonder grote bladeren af, zodat de plant al zijn energie in vruchtvorming kan steken. Als de vruchten groot zijn, hangen ze vaak in de buurt van de grond of liggen ze direct op de grond. Nu ontstaat het probleem dat de pompoen kan rotten. U kunt dit voorkomen door een bord of een steen onder de vrucht te plaatsen.

Het gevaar van slakken

Helaas hebben pompoenplanten roofdieren. Slakken waarderen de grote bladeren en vallen vaak op de pompoenen. Controleer het bed regelmatig op slakkenplaag en verzamel het ongedierte. Slakkenhekken voorkomen dat de dieren ergens in de buurt van de pompoen komen.

Chemische pesticiden zijn slechts van beperkt nut. Je wilt tenslotte genieten van de nootmuskaatpompoen. Als u chemische insecticiden gebruikt, kan de pompoenplant het gif absorberen en op het fruit overbrengen. De pompoen zou zo oneetbaar zijn.

Bladluizen op de pompoen

Zo nu en dan zijn nootmuskaatplanten besmet met bladluizen. Bij krachtige planten doen het ongedierte weinig schade, jonge planten moeten worden besproeid met een slang zodat de luizen geen houvast kunnen vinden. Natuurlijke remedies die helpen tegen zowel luizen als schimmels zijn:

Pin
Send
Share
Send