Kruiden

Water geven en bemesten van henneppalm - Hier is de vraag naar emmerpalmen op gebaseerd

Pin
Send
Share
Send


Henneppalmen zijn vrij gemakkelijk te verzorgen. Toch heb je regelmatig water en een geschikte meststof nodig, zodat ze uitstekend gedijen.

Henneppalmen hebben regelmatig water nodig Je kunt je nauwelijks voorstellen dat palmbomen regelmatig water nodig hebben. Maar het is heel belangrijk, vooral met palmbomen in kuipen.

Henneppalmen hebben zelfs water nodig op regelmatige en korte intervallen. Hetzelfde geldt ook voor de kunstmest.

Degenen die vergeten water te geven en de plant op eigen risico te laten om volledig te sterven.

Hoe vaak moet ik mijn henneppalm water geven?

De juiste tijdsintervallen voor water geven zijn afhankelijk van de grootte van de henneppalm en de omgevingstemperatuur. Als je een vinger ongeveer vijf centimeter diep in het substraat steekt en weinig of geen vocht op de vingertop voelt, heeft de plant dringend water nodig.

Een fundamenteel verschil tussen de henneppalm en veel andere planten ligt in het gebrek aan winterslaap. De groei neemt af in de winter en de waterbehoefte is verminderd, maar lang niet zoveel als bij de meeste andere palmbomen.

Hoeveel moet ik mijn henneppalm water geven?

Giet water in kleine hoeveelheden in het palmbad. Zodra u vocht uit het afvoergat ziet komen, is de hoeveelheid voldoende. Voer deze test echter niet uit als het substraat volledig droog is, omdat het water hier soms gewoon doorheen gaat.

De methode werkt ook in de tegenovergestelde richting: voeg water toe aan de planter. Na 20 minuten tot een half uur moet het water volledig worden opgenomen en met de vinger in het bovenste deel van het substraat worden gevoeld. Als er na een half uur nog water in de planter zat, was de hoeveelheid te groot. Als u geen vocht met uw vinger voelt, was de hoeveelheid te klein.

Als uw palmemmer geen afvoergat heeft, moet u de henneppalm verpotten tenzij u de exacte waterbehoefte kent. Staand water kan leiden tot wortelrot en bijgevolg tot de volledige dood van de plant.

Wat te doen als ik vergeet water te geven?

Vul een grote container - bijvoorbeeld een plastic kuip - met water en plaats de palmkuip erin. Wacht tot er geen luchtbellen meer zijn of totdat u het vocht in het bovenste gedeelte van de emmer met uw vinger voelt.

Als de henneppalm er al helemaal droog uitziet, is het nog steeds de moeite waard om jezelf te redden met het dompelbad. Vaak is er nog leven in de palm, zelfs als het niet meer zichtbaar is van buitenaf.

Moet ik mijn henneppalm bemesten?

Henneppalmen moeten om de twee weken van de lente tot de herfst worden bemest. Naarmate de leeftijd van het substraat toeneemt, neemt ook de behoefte toe. Vers verpotte palmen komen minder vaak voor; planten die lang in een emmer blijven, worden vaker bemest. Het is het beste om een ​​speciale palmmeststof te gebruiken, b.v. deze. De behoefte aan voedingsstoffen is optimaal afgestemd op de behoeften van palmbomen.

Video: Kamerplanten verzorging en bemesten - (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send