Haagplanten

Bemest wortelen - Hoe de opbrengst te verhogen

Pin
Send
Share
Send


Knapperig, gezond en gewoon lekker - wortelen zijn populair bij jong en oud. Zodat u ook een rijke oogst in de tuin kunt verwachten, hebben wortelen iets meer onderhoud nodig.

Prachtige wortelen met goede zorg

Wortelen kunnen op veel manieren in de keuken worden gebruikt. Natuurlijk zijn ze vooral aromatisch als ze uit je eigen tuin komen. Als je wortels in de tuin wilt kweken, moet je van tevoren weten welke speciale zorg de groenten nodig hebben.

Vooral bij wortels moet u niet bang zijn voor een beetje meer zorg en moet u van tevoren belangrijke kennis opdoen.

Als u voor een paar belangrijke punten in de zorg zorgt en ideale voorzieningen voor de wortelgroenten creëert, kunt u rekenen op grote, frisse en feloranje wortelen. We zullen nu precies uitleggen wat wortelen nodig hebben in groei.

❀ De ideale vloer voor wortelen

De belangrijkste vereiste voor het kweken van wortelen is de toestand van de grond. Het is gebleken dat de groenten bijzonder goed gedijen in gebieden met een gematigd klimaat, in te warme gebieden, de teelt is wat minder succesvol. Een losse en humusrijke grond is ideaal, want dan zijn de wortels het gemakkelijkst te wortelen.

De grond mag niet te vochtig zijn, de wortels kunnen geen wateroverlast verdragen. Daarom zijn sterk gecomprimeerde substraten niet geschikt.

❀ Bemesting bij het zaaien

Voordat de wortels worden verspreid, is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden, inclusief bemesting. Wortelen hebben een zeer hoge behoefte aan kalium, dus u moet ze aan de goed losgemaakte grond leveren. Het zou natuurlijk ideaal zijn als je vorig jaar groenbemesting zou toepassen. Als dit niet is gebeurd, werk dan in een beetje oude mest of volwassen compost voordat u de wortels zaait. Het materiaal moet echter zeer grondig worden verwerkt.

❀ Bemest tijdens de groeifase

Video: Episode 11 - Increase the yield of your tomato plants with mycorrhiza fungi (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send