Haagplanten

Reinig het terras vrijwel zonder chemicaliën: verwijder natuurlijk de groene bekleding enz.

Pin
Send
Share
Send


Als u groen en mos van het terras wilt verwijderen, hoeft u niet rechtstreeks naar de chemische club te gaan. Probeer deze natuurlijke huismiddeltjes.

Mos op gewassen betonplaten

Eindelijk begint het zomerseizoen opnieuw, het terrasmeubilair wordt afgestoft en de grill wordt uit de winterslaap gehaald. Maar veel patio-eigenaren zijn geschokt wanneer ze de patio na de winter voor het eerst zien.

Groene bekleding, mos en veel vuil verzameld op de vloerbedekking van het terras gedurende de lange, ongebruikte tijd.

Om er weer een gezellige plek van te maken, rol je je mouwen op en raak je de emmer. Maar hoe begin je en vooral met wat? De handel biedt een speciale reiniger voor bijna elk oppervlak. Maar als je het natuurlijk wilt proberen, ben je hier aan het juiste adres.

Het hangt af van de terrasoverkapping

Afhankelijk van het terras dat u hebt gekozen, des te meer werk u nu hebt. Jaren geleden was ons terras bedekt met gewassen betonnen platen. Ik vind het eigenlijk best praktisch, omdat de vloer niet helemaal vlak is en daarom niet zo glad. Maar het is moeilijk om deze vloer schoon te maken, dus ik moet elk jaar met de Kärcher gaan.

Het is veel gemakkelijker met houten vloerplanken, omdat vuil en mos niet zo gemakkelijk kunnen "worden gepakt". Nog beter zijn terrasplanken die gemaakt zijn van zowel plastic als hout (ontdekt op mondesi.de). Puur hout is erg gevoelig voor weersinvloeden, rot snel en neemt mos op, enzovoort, als een spons. Het kunststof-houtmengsel is veel beter bestand en groene bekledingen enz. Kunnen veel gemakkelijker worden verwijderd.

Terrastegels die niet gegolfd zijn, dat wil zeggen een zeer glad oppervlak hebben, zijn de snelste manier om schoon te worden door te schrobben. Hier gaat u verder als in het huishouden, gewoon met een gootsteen en water. Als dat niet genoeg is, probeer dan de onderstaande tips.

Verwijder mos van het terras

Als u, zoals wij, geen doorlopende vloerplaat op uw terras heeft, moet u een mosplaag verwachten. De fout is het vocht in de herfst en winter, waardoor het mos de ideale voedingsstof krijgt. De "groene" vestigt zich in de ruimtes waaruit het opnieuw moet worden uitgewassen.

Handgemaakt met voegschraper

Als de mosplaag beheersbaar is, is het voldoende als u op uw knieën gaat en gewricht na gewricht schraapt. Er zijn speciale joint scrapers (Amazon bestsellers voor minder dan 10 euro), of je kunt een oud mes gebruiken.

Cola als mosmoordenaar

De tweede variant, die ik nog niet heb getest, is Cola. Ja, dat heb je goed gehoord! Het fosforzuur in de cola moet ervoor zorgen dat het mos afsterft. Voor mij persoonlijk is het niet erg comfortabel om de extreem zoete vloeistof op het terras te verspreiden. Afhankelijk van de grootte van het terras, kan het ook duur zijn, omdat de cola onverdund moet worden gebruikt.

Het terras schoonmaken: absoluut milieuvriendelijk

Er is veel "chemie" te koop in de handel, waarmee u het terras weer schoon kunt krijgen. Maar als u liever nadenkt over het milieu, gaat u natuurlijk verder. Het enige dat u nodig heeft, is water en een borstel. De rest legt deze video uit:

Weg met roestplekken op het terras

Ja, dat gebeurt ook. Op sommige terrasvloeren vormen zich roestvlekken, bijvoorbeeld als u ijzerhoudende mosmoordenaars hebt gebruikt. Om ze weer te verwijderen, kunt u opnieuw fosforzuur gebruiken, d.w.z. cola. Week een doek met de zwarte limonade en leg deze een nacht op de vlek. Misschien iets wrijven.

Natuurlijke zuurgraad tegen roestvlekken

Een andere optie is citroenzuur. Dit verwijdert ook roest van het terras, maar het duurt iets langer. Citroenzuur is in elke apotheek als poeder verkrijgbaar. Azijn of azijnessence heeft ongeveer hetzelfde effect. Wrijf de vlek ermee en spoel met water.

Vlekkenverwijderaar van de drogisterij

Vlekverwijderaar van de drogisterij is het derde idee dat ik kan aanbevelen voor terrasreiniging. Wat eigenlijk bedoeld is voor kleding (zie dr-beckmann.de) werkt ook buitenshuis. Maar wees voorzichtig: de roestvlekverwijderaar kan lichte vlekken achterlaten op sommige vloeren. Het is beter om voor gebruik in een onzichtbaar gebied te testen.

Zuiveringszout werkt ook

Het bekende bakbestanddeel helpt ook tegen roestvlekken op het terras. Strooi het bakpoeder over de roestvlek en laat het werken. Bevochtig licht, wrijf in en spoel grondig met water.

Wat te doen met groen op het terras

De groene, soms gladde bekleding is bij elke patrooneigenaar goed bekend, ongeacht het type vloer dat hij heeft. Om het geheel weer mooi te maken en de algen te verwijderen, raad ik aan:

Azijnreiniger van de wasmiddelenafdeling

Je kunt azijnreinigers in elke supermarkt krijgen. Om het gelijkmatig te verdelen, giet het in een gieter. "Spray" nu alle gebieden die bedekt zijn met groene bekleding. Nu is weer wat spierkracht vereist. De gaswasser beweegt nu stap voor stap. Dit kan iets meer tijd en moeite kosten, maar minder chemisch. Spoel opnieuw met schoon water. Je kunt ook je eigen azijnreiniger maken door pure azijn te mengen met water in een verhouding van 60:40.

conclusie:
Wanneer u het terras met verschillende huishoudelijke middelen schoonmaakt, moet u geduld hebben omdat ze niet altijd meteen werken. Om dit te doen, verwijdert u algen, mos en groene bedekking op een zachte manier - de omgeving zal u bedanken!

Pin
Send
Share
Send