Haagplanten

Grafontwerp in de herfst: op deze manier blijft het graf aantrekkelijk tot de volgende lente

Pin
Send
Share
Send


Alleen omdat de herfst grijs is, hoeft het er niet somber uit te zien op het graf. Met de juiste planten blijft het aantrekkelijk tot volgend voorjaar.

Midden: heide, links: prikkeldraadplant, vooraan: sprankelende bes In de herfst wordt het graf bevrijd van zomerplanten en voorbereid op het koude seizoen. Versierd met winterharde vaste planten, bijvoorbeeld met verschillende heideplanten, blijft het graf mooi tot de volgende lente. De onderhoudsinspanning is laag. Op Allerheiligen kun je het planten ook uitbreiden met een bloemstuk. Dit geeft het graf een mooie uitstraling op deze speciale herdenkingsdag.

Kies winterharde planten voor ernstige aanplant

Wanneer u planten kiest voor een ernstig ontwerp in de herfst, moet u ervoor zorgen dat u planten kiest die winterhard en vorstbestendig zijn. Bijvoorbeeld:

Alle soorten heide en heide:

De heide is ook bekend onder de naam Erika. Het is groenblijvend en verschilt naargelang de kleur van de bloemen. Van wit tot geel en roze tot sterk magenta en paars, de planten bieden een grote selectie. Afhankelijk van de variëteit verschilt het uiterlijk van de bloeiwijzen ook: ofwel zeer delicate bloemen of grotere, bolvormige bloemen staan ​​op de stengels.

Barbed Plant:

De prikkeldraadfabriek heeft weinig water en onderhoud nodig en is mooi om de hele herfst te bekijken. De dwergstruik met de fijn vertakte, zilvergrijze bladtakken is ook bekend onder de naam zilveren mand of roosterplant. De prikkeldraadfabriek is eigenlijk niet vorstbestendig. Als u echter in het voorjaar de grafbeplanting opnieuw wijzigt, kunt u nog steeds de knappe vaste plant gebruiken. Zelfs als het "droog" is, is de zilveren mand nog steeds een mooie blikvanger.

Wintergreen:

Een andere groenblijvende blikvanger, met daarnaast rode bessen, is de valse bes. Het is ook bekend als patrijs en Amerikaans wintergroen. Het behoort tot de heide-familie, hoewel het optisch verschilt van de Erika-varianten. De rode fruitcapsules en de donkergroene, glanzende bladeren geven kleur aan de ernstige planten.

Trouwens, heide planten en valse bessen bloeien tot ver in de winter. Zelfs na de bloei zijn ze nog decoratief.

De planten gedijen uitstekend tijdens het koude seizoen

Verschillende planten hebben verschillende eisen. In het relatief kleine gebied is het echter niet mogelijk om voor elk type plant de perfecte grondmix te vinden. Kortom, een losse, humusrijke grond is goed geschikt voor gemengd planten. Bereid de grond voor met graven en breng compost aan, dan groeien alle planten goed.

Geef de nieuwe planten na het planten krachtig water. Giet af en toe bij droog weer, later is de vochtige herfstlucht meestal voldoende. Je hoeft alleen nog maar naar de gieter te reiken als het lange tijd niet regent. Bij temperaturen onder het vriespunt is water niet meer nodig.

Samenvatting:

Video: Hond met trauma leeft op door kind (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send