Haagplanten

Tuinieren in de winter - 4 tips

Pin
Send
Share
Send


Zelfs als het buiten koud en nat is, is er nog veel te doen in de tuin. Ontdek hier welke tuinieren vooral in de winter belangrijk zijn.

Er is veel te doen in de winter

Er is veel te doen in de winter

Veel hobbytuiniers denken ten onrechte dat tuinieren niet meer nodig is in de winter. Bomen en struiken werden immers in de herfst gekapt, alle vorstgevoelige planten waren goed beschermd en het voorbereidende werk voor de lente (bijv. Het zetten van bloembollen) was gedaan. Maar verre van dat - zelfs in de winter is er veel te doen in de tuin. Hier zijn onze tips en trucs om uw tuinplanten de winter door te helpen.

Tuinieren in de winter - 4 tips

Tip 1 - verwijder de sneeuwbelasting
Op sommige winterdagen moet enorme sneeuwval worden verwacht. Veel planten dreigen te breken onder de sneeuwbelasting, daarom moeten ze ervan worden bevrijd.

Deze procedure moet echter met de grootste zorg worden uitgevoerd, zodat takken en twijgen van b.v. breek nooit groenblijvende struiken. In het ideale geval schudt u de planten slechts heel licht, of helemaal niet. Anders kun je de sneeuwbelasting wegvegen met een kleine handborstel, met grote planten met een normale bezem.

Tip 2 - Verminder het water geven van kuipplanten
Als de winter erg droog blijkt, moeten containerplanten dringend een beetje water krijgen (minder water), anders kunnen ze uitdrogen. Bovenal omvat dit ook de planten die u in huis hebt geplaatst om te beschermen tegen vorst. Voeg tijdens de winterfase geen meststoffen toe aan de kuipplanten.

Tip 3 - Omgevallen bomen
Als bomen in de tuin moeten worden gekapt, moet dit alleen in de winter gebeuren. Dan is er geen sap meer in de bomen en de bladeren zijn volledig afgevallen.

Op deze manier kunt u de gekapte bomen ook verwerken tot waardevol brandhout. Na de verwerking moet u het brandhout een jaar of twee drogen om een ​​maximale verbrandingswaarde te bereiken.

Tip 4 - Decoratieve winterbloeiers
Je moet ook nadenken over hoe je je tuin kunt decoreren met decoratieve winterbloeiers. Dit moet echter in het voorjaar gebeuren. Deze omvatten kerstrozen, sneeuwklokjes, krokussen, toverhazelaar, winterjasmijn en tal van groenblijvende planten, zoals Buxus, klimop en coniferen.

Deze winterbloeiende planten moeten echter ook in de winter wat aandacht krijgen. U moet bijvoorbeeld de sneeuwbelasting op kerstrozen voorzichtig wegvegen, zodat de bloemen niet knikken. Met winterjasmijn (klimplant) moet je misschien ook takken aan klimhulpmiddelen binden.

Video: GroenRijk - tips voor een groene voordeur winter (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send