Haagplanten

Tuinieren in het voorjaar - 4 taken

Pin
Send
Share
Send


Er is veel te doen in het voorjaar

In het voorjaar is er veel te doen in de tuin. Je kunt het nauwelijks geloven. Ontdek hier welke tuinieren u in het voorjaar moet doen.

Doe niet alles tegelijk
Wanneer de winter langzaam afscheid neemt en de lentezon niet alleen onze geest verwarmt, maar ook de planten in de tuin, dan is het tijd om schoppen, harken & Co. eruit te halen en gelukkig te werken. Je moet proberen niet alles tegelijkertijd te doen. Het jaar is nog jong, je hebt nog veel tijd. Het is ook belangrijk om op bepaalde tijden te wachten voor wat werk. Hier zijn onze tips voor uw voorjaarswerk.

Tuinieren in het voorjaar - 4 taken

  1. Controleer voordat u apparatuur gebruikt of deze nog steeds werkt. Dit kan letsel voorkomen. Het is ook zinvol om te controleren of de apparaten niet zijn geroest.
  2. Iedereen die de planten in de herfst tegen mulch en bladlagen heeft beschermd, moet deze lagen verwijderen, want als de lentezon de grond verwarmt, zou het moeilijk zijn voor deze laag om door te dringen.
  3. Bodembewerking, d.w.z. losmaken en bemesten, mag alleen worden gedaan als de grond droog is, anders zijn er klonten en kunnen de voedingsstoffen niet worden opgenomen.
  4. U kunt vol vertrouwen de eerste gazonmaaiing in maart maken. Bij deze gelegenheid worden de oude bladeren die nog steeds rondslingeren van de herfst en de winter ook gehakt. Een goede meststof!

Video: De pluimhortensia Limelight snoeien: hoe doe je dat? Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send