Haagplanten

Tuinieren in juli - 8 taken

Pin
Send
Share
Send


Er is veel te doen in juli

In de zomer genieten we van de vele mooie bloemen die in onze tuin bloeien. Maar er is ook veel tuinieren te doen in juli en de andere zomermaanden.

Er is veel werk te doen
Juli is een van de maanden dat je aan de ene kant kunt genieten van de tuin, als het weer goed is, maar ook een maand waarin er veel werk te doen is. We hebben een kleine lijst met taken samengesteld die u in juli moet uitvoeren.

Tuinieren in juli:

  1. Zodat dahlia's, gladiolen en andere bolgewassen en uienplanten prachtige bloemen krijgen, moeten ze begin juli worden bevrucht.
  2. Zomerlila, of Buddleja, bloeit nu goed. Om echte bloesemdromen tot in de herfst te hebben, moet u de vervaagde pluimen altijd onmiddellijk afsnijden. Op deze manier vormen zich permanent nieuwe bloemen.
  3. Als de klimop prolifereert, moet deze nu worden teruggebracht. Snijd de jonge scheuten.
  4. Als juli bijzonder droog is, moet het gazon regelmatig water worden gegeven.
  5. Overweegt u een bebaarde iris in de tuin te planten? Dan is het nu het juiste moment.
  6. Vaste planten die zich te veel in het bed verspreiden, moeten nu verkleind worden. Wortelballen worden afgesneden met een schop. Dus de andere vaste planten in het bed hebben ook een kans.
  7. Narcissen zijn te vinden in bijna elke tuin. Als ze echter slechts matig bloeiden, moet je ze nu verdelen. Dus je wordt weer sterk.
  8. Dahlia's ontwikkelen soms zeer grote bloemen, die bijgevolg ook erg zwaar worden. Zodat ze niet buigen, moeten ze al worden ondersteund.

Video: 17 Clever City Gardening ideas (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send