Perkplanten

5 tips voor tuinirrigatie

Pin
Send
Share
Send


Als er in de zomer een droge periode is, is het belangrijk dat u de tuin zelf water geeft. Volg altijd onze tips.

© stenkovlad - Fotolia.com

Pak je tuinslang zelf!

Een langere droge periode zonder significante neerslag kan dood van de eigen tuin. Als de regen meerdere weken onzichtbaar is, kun je het gazon de Jordaan zien oversteken als hobbytuinier - of zelf de regengod spelen.

Of het nu gaat om een ​​sprinkler of automatische tuinirrigatie: met de juiste uitrusting kan de gevoelige flora het regenloze seizoen overleven. De tuin eenvoudig naar eigen inzicht onder water zetten is de verkeerde manier, omdat teveel water op het verkeerde moment net zo slecht is voor de tuin. Neem daarom deze vijf tips ter harte wanneer u de tuin water geeft.

Geef de tuin water - Volg deze 5 tips

Tip 1 - de juiste sprinkler:

Houd bij het kopen rekening met het formaat van uw gazon. Omdat mobiele gazonsproeiers verschillende gebieden irrigeren, zoals rond of rechthoekig, afhankelijk van het ontwerp. Hoewel de grootte van het oppervlak meestal kan worden geregeld, is de vorm vaak niet.

Met de juiste sprinkler zijn randgebieden ook gemakkelijk toegankelijk - en de veranda hoeft niet onvrijwillig water te krijgen. Moderne hogedrukreinigers zijn hoe dan ook beter geschikt voor het reinigen van terrasoppervlakken.

Tip 2 - de juiste timing:

Over het algemeen is het beter om de tuin te vroeg water te geven in plaats van te laat. Zodra de vloer helemaal droog is, komt alle hulp te laat. Wanneer de eerste grassprieten hun hoofd hangen, zou dit het startsignaal voor de watertoevoer moeten zijn. Tuinders die hun gazon niet te kort voor de zomer knippen, hebben één voordeel: als het gras iets langer blijft, heeft het niet zo snel water nodig.

Tip 3 - het juiste moment:

Als u van uw gazon houdt, moet u de sproeier nooit om 12.00 uur in de felle zon aanzetten. Het gazon brandt letterlijk door de druppels water. Bovendien bereikt slechts een klein beetje water de grond: een groot deel ervan is al in de zon verdampt voordat het effect kan hebben. Dus geef 's ochtends vroeg of' s avonds laat water wanneer de zon niet meer zo sterk is.

Tip 4 - het juiste bedrag:

Het is belangrijk om de gulden middenweg te vinden voor de hoeveelheid water. Over het algemeen is uitgebreide gazonirrigatie beter dan verschillende kleine. Elke vierkante meter moet worden voorzien van ten minste 30 tot 40 liter water om voldoende vocht in de grond te laten doordringen. Achteraf mag uw tuin echter niet op een moerasgebied lijken, anders kan zich schimmel vormen.

Tip 5 - de juiste bron:

Water uit de kraan is verre van zo goed voor het gazon als echt regenwater. Als u de gelegenheid hebt om neerslag in een regenton op te vangen en het zonder het harde, kalkhoudende kraanwater doet, moet u de opgeslagen regen gebruiken om de tuin water te geven. Dit bespaart geld en beschermt het gazon. Als u een fontein in de tuin heeft, is dit natuurlijk ook een zeer goede bron voor uw tuinirrigatie.

Video: Slimme Tuin: beregening (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send