Haagplanten

Tuinieren in februari - deel 1

Pin
Send
Share
Send


Snijd je rozen terug

Februari is eigenlijk een wintermaand. Desondanks kan het gebeuren dat het vrij mild is. Dan kun je in februari beginnen met tuinieren.

Snijd rozen terug
Als dit het geval is, kunt u al wat werk doen dat anders pas vanaf maart mogelijk zou zijn. Als februari te koud is, moet u zich beperken tot de rest.Als de temperatuur het toelaat, kunt u de winterbescherming van de rozen losmaken en ze mooi terugsnijden. Vergeet niet om de rozen daarna weer te bedekken. Planten die in de rotstuin overwinteren hebben meestal geen probleem met de kou, maar met de natte. Hier mogen geen plantendelen in contact komen met de grond. Het is daarom het beste als u een beetje grind toevoegt en rotte delen verwijdert.

Snoeien en snoeien
Als de haag te dicht wordt geplant, kunt u nu individuele planten uitgraven en elders planten. Als het vorstvrij is, kunt u beginnen met het kappen van de bomen en struiken. U moet het resulterende hout echter niet alleen weggooien, maar integreren in de tuin. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een ​​privacyscherm te bouwen. Als alternatief kunt u het hout gebruiken om planten te ondersteunen. Maar u kunt het hout ook op de juiste plaats zetten.

Video: Wat doe je in de tuin in februari? Tuinmanieren (September 2020).

Pin
Send
Share
Send